Wales

Wales

Bezienswaardigheden

Nergens anders ter wereld zijn zoveel kastelen per vierkante kilometer als in Wales. Je struikelt er bijna over. Het zijn overblijfselen van een verleden vol strijd. Deze magische middeleeuwse bouwwerken staan op strategische posities langs de kust of diep in de bergen. Bezoek bijvoorbeeld de slapende reus Caerphilly Castle. Of beklim het magnifieke Harlech Castle en geniet van het uitzicht over zee. Naast kastelen kent Wales ook enkele schitterende abdijruïnes.

Natuur

Het landschap van Wales is betoverend en zeer afwisselend. In het zuiden bevinden zich karakteristieke rivierdalen. Daar ligt ook het wonderlijk mooie schiereiland Gower. Het Pembrokeshire National Park in het westen is een schitterend ruig kustgebied. In het oosten vind je de weidse open ruimten van het Brecon Beacons National Park.

Winkelen

In Cardiff is het goed shoppen. Het compacte centrum bestaat volledig uit voetgangersgebied. Je kunt er rondkijken in boetieks in Victoriaanse en Edwardiaanse winkelgalerijen. Maar er zijn ook gewone mode en warenhuizen en overdekte markten. Ook beschikt het centrum over genoeg cafés en restaurants. Niet alleen in Cardiff kun je hiervoor terecht, ook in de andere steden van Wales vind je dit.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier al onze reizen naar Wales>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief