Tsjechië

Tsjechië

Waarschijnlijk heeft Tsjechië nog bij veel mensen het imago van arm Oostblokland waar weinig te beleven is. Steeds meer toeristen beginnen te ontdekken dat dit niet waar is, want de laatste jaren wordt Tsjechië als vakantieland langzaam populairder. Dat is ook niet zo vreemd, het land heeft tenslotte veel te bieden voor zowel vakanties in de zomer als voor wintersportvakanties.

Zomer

In de zomer zijn er in Tsjechië voldoende mogelijkheden om te zwemmen, varen en andere wateractiviteiten te ondernemen, dit omdat het land beschikt over vele meren en rivieren. Ook zijn er leuke dorpjes en steden met mooie gebouwen en winkeltjes. De volgende steden zijn zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen:

  • Telc
  • Cesky Krumlov
  • Cesky Budejovice
  • Olomouc

Natuurlijk is het bezoeken van de hoofdstad Praag ook zeker de moeite waard. Praag is een prachtige stad met een historisch centrum. Een breed scala aan winkels zijn te vinden in Praag, van grote warenhuizen tot kleine boetieks. Ook beschikt deze stad over vele gezellige restaurants en cafés.

Natuur

De natuur in Tsjechië is prachtig en zeer divers. Er zijn veel meren en rivieren, maar ook enorme bossen, wouden en grotten zijn aanwezig. Tsjechië is een zeer geschikt land om op wintersport te gaan, doordat het land veel gebergtes heeft. Verder vind je in Tsjechië ook allerlei natuurparken. Het bekendste Nationale park is het Bohemer Woud. Dit is een gebied dat tegen Oostenrijk en Duitsland aanligt en waar de natuur eeuwen lang zijn gang heeft kunnen gaan, dit omdat het Woud verboden gebied was.

Bekijk hier al onze reizen naar Tsjechië>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief