Slowakije

Slowakije

Slowakije wordt begrensd door Tsjechië in het westen, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden en Oostenrijk in het zuidwesten. Langs de zuidgrens van Slowakije stroomt de Donau, deze vormt zo’n 150 kilometer de grens met Hongarije. De hoofdstad Bratislava ligt ook aan de Donau.

Bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en is gelegen op het drielandenpunt met Oostenrijk en Hongarije. Bratislava beschikt over een wondermooie, pittoreske binnenstad met heel wat culturele instellingen zoals theaters en musea. De echte toeristische trekpleister van de stad is de Burcht: een hoekig gebouw met vier torens. Andere bezienswaardigheden zijn de Martinsdom, het Primatiaal paleis, het oude stadhuis, het Nationale Theater, de Opera en de nieuwe brug (nový most) over de Donau.

Bezienswaardigheden

Een andere interessante bestemming is de kleine universiteitsstad Banská Bystrica in het midden van het land, deze stad heeft een prachtig gerenoveerd en levendig plan, een klokkentoren en een waardevol museum voor hedendaagse, Slowaakse kunst.

Bekijk hier al onze reizen naar Slowakije>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief