Ontdek natuurwalhalla Slowakije per bus

Met chauffeur Willem naar Slowakije

Mijn naam is Willem Averesch en er staat al meer dan 30 jaar Oad op mijn salarisstrook. In die jaren heb ik heel wat landen van Europa aangedaan. De meeste reizen heb ik wel in Oost-Europa gemaakt. Met name in Hongarije, Tsjechië en Slowakije heb ik diverse (rond) reizen en stedentrips gedaan. Het zijn landen die misschien niet direct op ieders verlanglijstje staan maar zeer zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Elk land heeft zijn eigen landschap en specifieke kenmerken die vaak verrassend kunnen zijn.

Onbekend Slowakije

Slowakije is het onbekende zusje van Tsjechië. Na het uiteenvallen van Tsjechoslowakije in 1993 ontstonden deze twee landen. Slowakije is het kleinst van de twee, is minder bekend en trekt daarmee ook minder bezoekers. Dat terwijl Slowakije landschappelijk gezien het meest te bieden heeft. Het land bestaat voor het merendeel uit bergen. De Hoge Tatra is het hoogste gebergte van  Slowakije en is onderdeel van de 1200 kilometer lange Karpaten.

Svit en de Hoge Tatra

Tijdens de reis Natuurwalhalla Slowakije reizen we naar Svit en bezoeken we onder andere de Hoge Tatra. Maar kijken we ook verder in de omgeving, waardoor we een zeer gevarieerd programma hebben. We zien dorpen en steden, bezoeken een openlucht museum en een houten kerk en zakken op een vlot de Rivier de Dunajec af. Er zijn diverse mogelijkheden om links en rechts te wandelen. Op onze vrije dag neem ik u graag mee voor een wandeling in de Hoge Tatra.

Varen over de Dunajec

Iets speciaals is de vlottentocht over de Dunajec. De tocht gaat door het nationale park Pieniny en wordt al sinds eind 19e eeuw gedaan op nog steeds het zelfde type vlotten. Tijdens de tocht genieten we van de mooie natuur waarbij onder andere de honderden meters hoge rotsen aan de Poolse zijde van de rivier tot de  verbeelding spreken.

Indrukwekkende natuur

De hoge Tatra is een heel mooi bergebied waar we zeer zeker van kunnen genieten als we één van de grootste bergmeren, Strbské Pleso, bezoeken. Wat we niet ‘live’ aan natuur kunnen zien, is wel te zien in het museum van het nationale park. Tijdens de ritten die we dagelijks maken kunt u tevens genieten van het mooie landschap van Slowakije. Met enige regelmaat duiken kastelen of burchten op die duiden op een rijk verleden. Dit rijke verleden zien we ook terug in bijvoorbeeld Levoca en Bardejov.

Reis via Tsjechië

Op de heen- en terugreis komen we door Tsjechië. We zullen daar ook heel wat zien van dit land en ook diverse plaatsen/plekken bezoeken. We komen onder andere in Karlovy Vary. Eén van de bekendste kuuroorden van het land. Maar we doen ook de minder bekende provincie stad Olomouc aan. Twee heel verschillende plaatsen die ieder hun charme hebben. Ook van de Tsjechische hoofdstad Praag zullen we heel wat zien als we er door heen rijden.

Laat u op deze reis meevoeren door schitterende natuurgebieden en geniet van de vaak verrassende onbekende plaatsen die we aan zullen doen. Een zeer gevarieerde mix van cultuur en natuur. Gaat u met mij mee? Bekijk hier de reis voor meer informatie en om te boeken.

Uw chauffeur Willem Averesch

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief