Schotland

Schotland

Schotland is een fantastisch vakantieland. Naast de prachtige natuur staat het land ook bekend om historische kastelen en de traditionele Schotse whisky. Het land van lochs, doedelzakken en kastelen heeft alles in huis voor een geweldige vakantie.

Natuur

Als natuurliefhebber ben je in Schotland zeker aan het juiste adres. In het zuiden vind u het zacht gooiende heuvellandschap en in het noorden de bergachtige Hooglanden die zich kenmerken door het ruige landschap met adembenemende vergezichten. Maar ook de eilanden in het westen van Schotland zijn zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. U moet zelfs uitkijken dat u zich niet in het Caribisch gebied waant!

Het Schotse landschap is erg geschikt voor een actieve vakantie, denk aan wandelen, kanovaren, bergbeklimmen en mountainbiken. Maar wist u dat Schotland de ‘thuisbasis van golf’ is? Er is geen betere plek om een rondje golf te spelen, dan in het land waar de wereld het spel aan te danken heeft!

In Schotland kunt u zelfs bij een monster langs gaan! In het meer van Loch Ness leeft misschien wel het bekendste mysterie ter wereld, Nessie. Loch Ness is het diepste meer van Schotland en bevat meer water dan alle zoetwatermeren uit heel het Verenigd Koninkrijk bij elkaar opgeteld! Het meer is niet alleen om de mystieke sfeer een bezoek waard, maar ook om de prachtige omgeving. Het monster is in 2007 voor het laatst gespot, lukt het u om haar op de foto te zetten?

Steden

Schotland kent ook fantastische steden zoals Edinburgh, Glasgow en Aberdeen. In deze steden kunt u lekker shoppen of een van de vele musea bezoeken. In deze steden vind u ook leuke eetgelegenheden waar u de Schotse keuken kunt uitproberen. Naast de ultieme Schotse gerechten zoals Haggis en Black Pudding, zijn de Schotse wilde zalm en wild ook erg populair.

Het weer in Schotland is te vergelijken met het Nederlandse klimaat. Schotland heeft een gematigd zeeklimaat met zachte winters en koele zomers. Ideaal voor zonaanbidders die niet in de hitte willen verblijven.

De Schotten zijn misschien wel de vriendelijkste mensen op aarde! Ze ontvangen elke bezoeker hartelijk en gastvrij, wat zeker bijdraagt aan een ontspannen vakantie. Bent u nieuwsgierig geworden naar Schotland? Neem dan snel een kijkje op onze website naar het reisaanbod.

Bekijk hier alle reizen naar Schotland>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief