10 prachtige Oad rondreizen

Nu de meeste Europese bestemmingen weer veilig zijn om te reizen, kijken we bij Oad vooruit naar de zomer van 2022. Na ons vorige inspiratieblog, ‘’De 10 mooiste plekken in Zuid-Europa’’, nemen we je nu mee naar de meest bijzondere Oad rondreizen. We hopen je wederom te mogen inspireren! 

Waarom een rondreis?

Onze deskundige medewerkers kennen de bestemmingen bij uitstek. We kijken dus ook specifiek naar hoe we onze reizen samenstellen. Als je kiest voor een rondreis, ben je verzekerd dat je alle hoogtepunten in een reis ziet. Echter, reizen is zoveel meer dan alleen zien. Reizen is beleven, ervaren, proeven, voelen en vooral de dingen doen waar je later nog graag op terugkijkt. Samen met onze deskundige reisleiders zorgen we er dan ook voor, dat je tijdens de rondreis daar écht de tijd voor hebt. Want dat.. dát is immers wat reizen zo mooi maakt!

 

1. Rondreis Noordkaap, Lapland & Lofoten

We beginnen maar gelijk met een van de mooiste, meest bijzondere reizen: de rondreis naar de Noordkaap, Lapland en de Lofoten. Ieder jaar maken we dromen van reizigers waar, die al jaren van een reis naar de Noordkaap dromen. Via een prachtige reisroute, dwars door Zweden, Finland en uiteindelijk Noorwegen, reizen we steeds noordelijker tot we de Noordkaap bereiken. Onderweg bezoeken we de Zweedse en Finse hoofdsteden Stockholm en Helsinki, bezoeken we de werkplaats van de kerstman in Rovaniemi en de uitgestrekte Finse bossen. Eenmaal aangekomen bij de Noordkaap, maken we kennis met de cultuur van de Sami en wandelen we over de poolcirkel. Vervolgens rijden we verder om de ruige natuur van de Lofoten te verkennen, de afgelegen eilandengroep voor de noordelijke Noorse kust. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

 

Bekijk hier de reis

 


 

2. Rondreis Grand Tour Schotland

Deze 14-daagse rondreis naar Schotland begint met een luxe cruise-ferry van DFDS Seaways naar Newcastle. Bij aankomst in Newcastle, rijden we naar Hadrians Wall en gaan daarna bij Jedburgh de Schotse grens over. We beginnen onze reis in het eeuwenoude Edinburgh, waarna we doorrijden naar de Grampian Mountains en genieten we van hoge bergen en watervallen. Naarmate we steeds noordelijker rijden, zien we de prachtige Schotse Hooglanden. Als we in Noord Schotland zijn aangekomen, bezoeken we de bijzondere Orkney Eilanden. Vervolgens rijden we naar het westen, waar we per ferry naar de Buiten Hebriden varen. We bezoeken het eiland Lewis en genieten van een desolaat landschap met groene weiden, vol met schapen en de bijzondere Standing Stones van Callanish. Per ferry reizen we van het eiland Lewis naar het eiland Skye in de Binnen Hebriden. De reis gaat verder via het prachtige Loch Lomond naar de bijzondere stad Glasgow. Deze bijzondere reis wordt begeleid door onze zeer ervaren Oad reisleider, zodat je het beste uit deze reis kunt halen.

 

Bekijk hier de reis

 


 

3. Rondreis Hoogtepunten van IJsland

Geisers, vulkanen, watervallen, gletsjers en fjorden. Tijdens deze avontuurlijke rondreis door IJsland komen alle hoogtepunten van dit wel heel bijzondere land aan bod. We volgen de ringweg van het op een na grootste eiland van Europa. Vanaf de hoofdstad Reykjavik rijden we naar de Skógafoss watervallen en door de lavavelden naar de zandspoelvlakte van het Skaftafell National Park, bekend van de vulkaan Öraefajökull. Via de prachtige Vatnajökull gletsjer en de oude nederzetting Djúpivogur, rijden we door de kale hoogvlakte naar Husavik, waar je een walvis safari kunt maken. In de omgeving van Myvatn zien we de schitterende kolkende modderpoelen. Tot slot rijden we verder door Skagafjórdur Vallei, bekend om zijn paardenfokkerijen, naar de ‘Golden Cirkel van IJsland: Thingvellir Nationaal Park, Geysir en de Gullfoss watervallen.

 

Bekijk hier de reis 

 


 

4. Rondreis Klassiek Italië

Tijdens deze rondreis bezoek je de belangrijkste en meest wonderlijke cultuursteden van Italië, maar ook de afwisselende natuur. We reizen langs prachtige klassieke steden als Rome, met het Colosseum en het Pantheon en Venetië met haar kanalen en het schitterende San Marcoplein. Uiteraard bezoeken we het Toscaanse landschap en de renaissancestad Florence. De Italiaanse parels als Lucca, Siena en Assisi ontbreken ook zeker niet. Onderweg kun je volop genieten van de afwisselende Italiaanse landschappen, het heuvelachtige Toscaanse landschap met pijn- en olijfbomen gaat moeiteloos over in het groene en ongerepte Umbrië. En niet te vergeten: op de heen- en terugreis reizen we dwars door het bergachtige noorden van Italië!

Wil je liever dezelfde reis maken onder leiding van de deskundige Oad reisleider Bert Hafkamp en kunsthistorica Monique Hafkamp? Bekijk dan eens de cultuurreis Klassiek Italië!

 

Bekijk hier de rondreis

Bekijk hier de cultuurreis

 


 

5. Rondreis Parels van de Elzas, Jura & Bourgogne

We laten je genieten van de prachtige natuur, pittoreske dorpjes en verrassende steden in maar liefst zes Franse regio’s in het noordoosten van Frankrijk. Een afwisselende nieuwe rondreis door onder andere de Elzas, Jura, Bourgogne en Lotharingen. We beginnen de reis in Straatsburg, waar we onder leiding van een lokale gids een stadswandeling maken. We zien onder andere de kathedraal en bezoeken de pittoreske wijk ‘la petite France’. Vervolgens reizen we nog door naar Kaysersberg, het schilderachtige Colmar, het middeleeuwse Yvoire en Nancy. Onderweg genieten we uiteraard van de Franse wijnen en de bekende chansons, die zeker niet ontbreken tijdens deze rondreis door Frankrijk. Ga je mee op ontdekkingsreis naar de cultuur, historie en heerlijke streekproducten van de Elzas, Jura en Bourgogne? 

 

Bekijk hier de reis

 


 

6. Rondreis Fjordenland Noorwegen

De grillige kustlijn van Noorwegen wordt gevormd door ontelbare fjorden, van het zuidelijkste puntje tot het hoge noorden. We nemen je mee naar de langste, diepste en meest woeste fjordengebieden die werkelijk adembenemend zijn. De rondreis Fjordenland Noorwegen is een unieke reis naar het onovertroffen landschap, dat meermaals is uitgeroepen tot de meest ongerepte bestemming ter wereld. En dat is niet voor niets: de vergezichten in de beroemde Hardanger-, Sogne- en Geirangerfjorden zijn adembenemend. Na iedere bocht wacht een nieuwe verrassing. Glooiende weiden, prachtige boomgaarden, bruisende watervallen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers, steile bergwanden en kleine gehuchten met pittoreske boerderijtjes wisselen elkaar af. Onderweg doen we de levendige havenplaatsen aan, zoals Bergen en Stavanger, en bezoeken we historische bezienswaardigheden en natuurlijk de Noorse hoofdstad Oslo. Je ontdekt deze bijzondere bestemming samen met onze eigen Oad reisleider die je de gehele reis begeleidt.

 

Bekijk hier de busrondreis

Bekijk hier de vliegrondreis

 


 

7. Rondreis Cornwall, Devon & Isle of Wight

Het landschap van Cornwall en Devon is onherbergzaam en zoals de Engelsen zeggen: ‘stunning’. Bijna de gehele kustlijn van dit deel van Engeland is uitgeroepen tot Area of Outstanding Natural Beauty. Verlaten stranden, ruige moeras- en heidelandschappen en verborgen riviervalleien wisselen elkaar af. We zien de spectaculaire kusten met schilderachtige baaien, kleine vissersdorpjes en witte zandstranden. Tijdens deze rondreis bezoeken we ook het tuineneiland Isle of Wight en de grootste botanische tuinen ter wereld: het Eden Project. Naast Cornwall, Devon en Isle of Wight bezoeken we ook de historische stad Bath, die al in de tijd van de Romeinen druk werd bezocht vanwege zijn warme bronnen. Ook staan een aantal mythische kastelen en natuurlijk het mysterieuze Stonehenge op het programma. Kortom: een zeer complete kennismaking met het prachtige zuidwesten van Engeland!

 

Bekijk hier de reis

 


 

8. Rondreis Grand Tour Spanje & Portugal

De rondreis door Spanje en Portugal brengt je naar de mooiste plekken in beide landen. We beginnen onze reis in Frankrijk en rijden door naar San Sebastián. Vervolgens rijden we langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Na een bijzonder bezoek aan het bedevaartsoord, reizen we door naar onder andere Porto en Lissabon in Portugal. Onderweg bezoeken we verschillende andere historisch belangrijke plaatsen. We steken weer de grens met Spanje over en rijden naar het culturele hart van Andalusië: Sevilla. Via de prachtige Mezquita in Córdoba en het bijzondere Alhambra in Granada rijden we naar de Spaanse hoofdstad Madrid. We sluiten de reis af met een verblijf in de omgeving van de Catalaanse hoofdstad Barcelona, waar we de bijzondere Sagrada Familia kathedraal bezoeken. Dat zijn slechts de hoogtepunten, maar onderweg zien we nog zoveel meer. Het veelzijdige dagprogramma is terug te zien op onze website!

 

Bekijk hier de reis

 


 

9. Rondreis Grand Tour Griekenland

Griekenland, het land van de klassieke oudheid, van mythologische goden en de oudste bekende democratie. In de Griekse steden Athene, Delphi en Olympia zie je die klassieke oudheid nog steeds goed terug, waar we de eeuwenoude gebouwen en landgoederen bezoeken. We reizen door landstreken zoals de Pilion, met pijnwouden, fruitbomen en prachtige vergezichten en naar het idyllisch en geïsoleerd gelegen bergdorp Metsovo. We nemen je mee naar Lefkada, het prachtige groene eiland in de Ionische Zee, naar de landstreek Epirus en het stadje Pylos op de Peloponnesos. Tezamen met de hoogtepunten uit de klassieke oudheid, zoals Athene, Delphi, Olympia, het theater van Epidaurus en de Meteorakloosters, vormen al deze ingrediënten een ideale mix voor deze mooie rondreis door het Griekse vasteland!

 

Bekijk hier de reis

 


 

10. Rondreis Welcome to Ireland

Deze fantastische rondreis brengt je naar de mooiste plaatsen in het westen van Ierland. Van de adembenemende Cliffs of Moher tot gezellige stadjes als Killarney en Galway en van het fascinerende maanlandschap van de Burren tot aan de schitterende uitzichten bij de Ring of Kerry. Ierland heeft zoveel verschillende vergezichten. We sluiten de reis af met een bezoek aan de Ierse hoofdstad Dublin. De hotels zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een ideale ligging voor een optimale vakantiebeleving. Wie eenmaal in Ierland is geweest, wil terug! De reis wordt begeleid door een zeer ervaren Oad reisleider.

 

Bekijk hier de reis

 


 

Bij Oad zit je goed

Na tijden van eeuwigdurende lockdowns en het gemis van vrienden en familie, kijken we bij Oad vol goede moed uit naar de zomer van 2022. Het seizoen waar we het gemis van reizen weer kunnen opvangen. Waar we weer kunnen genieten van de zon, bijzondere plekjes ontdekken en alles kunnen doen wat reizen zo leuk maakt. We hopen dat je inspiratie hebt kunnen halen uit onze 10 prachtige Oad rondreizen voor de zomer van 2022. We kijken er naar uit om je weer te ontvangen op een van onze mooie reizen.

Bij Oad boek je veilig en vertrouwd met het Oad Zekerheidspakket:

 Omboekgarantie t/m 31 maart

 Geld terug garantie

 Repatriëringsgarantie

 Zekerheid van ANVR & SGR

Voor meer informatie over het Oad Zekerheidspakket, klik dan hier

 

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief