Zuid-Afrika: de wereld in één land

Zuid-Afrika is zeer divers: van indrukwekkende bergketens tot wijnvelden zover het oog rijkt en van kleine dorpjes tot metropolen als Johannesburg en Kaapstad. Het is een groot land waardoor je vele kilometers moet maken om alle hoogtepunten te zien maar het is elke kilometer meer dan waard! Onderweg kan je namelijk genieten van al het moois dat je ziet.

Naar het KrugerparkZuid-Afrika three roundavels

Vanuit Johannesburg rijden we naar het Kruger Park. De route er naar toe is een geweldige eerste kennismaking met Zuid-Afrika. Onderweg moet je echt stoppen bij de Blyde River Canyon, één van de langste kloven ter wereld. Hier zie je geweldige natuurverschijnselen als God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en de Three Roundavels.

Na een overnachting is het tijd voor een echte safari. In een jeep met chauffeur en ranger rijden we een hele dag rond in het Kruger Park. Doordat je hoog zit heb je een goed uitzicht en we zien die dag enorm veel wildlife waaronder een grote kudde olifanten die vlak voor de jeep oversteekt. Enorm indrukwekkend! We hebben geluk die dag en zien de complete grote vijf (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard). De safari vind ik zo mooi, dit had ik nog wel een dag willen doen. Gelukkig hebben we nog een kans door het Nationaal Park HluHluwe te bezoeken.

Swaziland, een land in Zuid-AfrikaZuid-Afrika Kruger Elephants

Heel bijzonder is het bezoek aan Swaziland, een land dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. We maken hier kennis met de oude Swazicultuur. We rijden verder door het landschap dat steeds bergachtiger wordt met de Drakensbergen als Hoogtepunt.

Walvissen spotten langs de Tuinroute

Tijdens reis richting Kaapstad rijden we langs de mooie Tuinroute ook wel Gardenroute genoemd. Dit is één van de mooiste routes van Zuid-Afrika over kustwegen en door het groene, glooiende land. We bezoeken Plettenberg dat aan zee gelegen is. Hier gaan we per boot op zoek naar de walvissen. Wat een overweldigende ervaring aangezien de walvissen vele malen groter zijn dan ons bootje. Hier voel je je echt klein. Na Plettenberg gaan we naar Knysna, een dorp dat gelegen is aan een lagune met de bekende Knysnaheads. Vanuit de haven maken we een boottocht over de lagune. In de haven vind je een aantal winkels en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. Hierna gaan we verder naar Oudtshoorn, bekend van de struisvogels. We bezoeken dan ook een struisvogelfarm waar we uitleg krijgen over deze grote vogels. Voor wat meer spanning bezoeken we de Cango Caves. Deze grotten liggen net buiten Oudtshoorn en maken een Adventure Tour waarbij we door de smalle gangen van de Cango Caves kruipen en klimmen.

Moederstad Kaapstad

We eindigen onze reis in Kaapstad, ook wel de Moederstad van Zuid-Afrika genoemd. Je hebt zeker een paar dagen nodig om alles in en rondom Kaapstad te bekijken. De mooiste route van Zuid-Afrika vind je hier op het Kaaps Schiereiland: Chapman’s Peak met als zuidelijkste punt Kaap de Goede Hoop.

Wat moet je doen in en om Kaapstad

Volg de route naar het Kaap de Goede Hoop met de meest fantastische uitzichten en bezoek de pinguins bij Boulders Beach.Zuid-Afrika Chapman's Peak Kaapstad

Bezoek het District Six Museum om een goed beeld te krijgen over de Apartheid.- Ga naar Robben Island waar Nelson Mandela gevangen zat.

Wijn proeven op één van de vele wijnboerderijen rondom Kaapstad zoals Klein Constantia.

Maak een wandeling door de kleurrijke wijk Bo-Kaap.- Ga de Tafelberg op en geniet van het prachtige uitzicht over de stad of beklim Lions Head.

Ga naar het strand in Camps Bay en geniet van een cocktail bij zonsondergang.

Ben je fan van tuinen en bloemen? Dan moet je naar Kirstenbosch National Botanical Garden.- In Longstreet vind je vele restaurants, bars en een aantal winkels. Wil je echt winkelen dan moet je naar Victoria & Alfred Waterfront.

Nieuwsgierig geworden naar Zuid-Afrika? Kijk hier voor meer informatie over onze reis en om te boeken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief