Vind het geluk aan het Gardameer in Italië

Italië heeft alles wat een mens gelukkig maakt. Het is natuurlijk bekend als het land van de pasta’s en pizza’s maar er is zoveel meer. Een rijke cultuur, geschiedenis, overweldigende natuur met afwisselende landschappen, prachtige steden en dat gecombineerd met het zachte klimaat en de vriendelijkheid van de bevolking maakt dat ik de reis naar het Gardameer altijd met veel passie en plezier verzorg.

Garda aan het Gardameer

De plaats Garda, waar u verblijft tijdens deze reis, is sfeervol en pittoresk. Wandel door de smalle straatjes met gekleurde huizen en de vele winkels. Aan de boulevard zijn talloze terrassen waar u, onder het genot van bijvoorbeeld een coupe ijs, kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over het Gardameer. Op verschillende plekken wordt live muziek gespeeld en u kunt over de boulevard wandelen, zelfs tot aan het naastgelegen Bardolino.

Limone, Verona en meer

De excursies die we maken heb ik in de afgelopen twaalf jaar samengesteld en geven een compleet beeld van hetgeen het Gardameer allemaal te bieden heeft.

  • Zo bezoeken we met een privé-boot de schilderachtige plaats Limone aan de westzijde van het meer. De boot brengt ons eerst via een mooie route naar een waterval, waar u kunt genieten van de specialiteit van Limone; de citroenlikeur Limoncello. Wanneer we verder varen en aanmeren om het stadje te verkennen ziet u overal de citroenbomen waar de naam Limone (citroen) vandaan komt.
  • Natuurlijk bezoeken we ook de sfeervolle stad Verona, mijn lievelingsstad. De stad heeft na Rome de meeste romeinse overblijfselen van Italië en op het centrale plein vindt u de Arena van Verona, wereldwijd bekend vanwege de opera. In de zomermaanden zijn er verschillende opera’s, zoals Aida en Nabucco. Daarnaast is Verona bekend als de stad van de liefde omdat hier het verhaal van Romeo en Julia zich heeft afgespeeld. Natuurlijk bezoeken we daarom ook het beroemde balkon van Julia tijdens deze reis.
  • Tijdens een mooie tocht door de ruige Dolomieten laat ik u zien dat de natuur hier schitterend is. Dit gebergte is miljoenen jaren geleden ontstaan door een ophoping van kalk op de bodem van de toen nog bestaande tropische Tethysoceaan.

Dit is nog maar een korte impressie van alles wat we meemaken wanneer u met mij meegaat naar Garda. Ik hoop u te mogen begroeten en zal er alles aan doen om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Bekijkt u hier de reis voor meer informatie en om te boeken.

A presto!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief