Noordkaap, Lapland & Lofoten in Scandinavië

Sinds het jaar 2000 ben ik als reisleidster werkzaam voor Oad met heel veel passie. Gaat u met mij mee op avontuur door Scandinavië? We hebben en nemen de tijd om de ruige natuur met eeuwenoude bossen, majestueuze fjorden en immense watervallen in ons op te nemen. Wie weet zien we onderweg nog trollen. Bovendien zullen ook de culturele hoogtepunten uitgebreid aan bod komen.

Zweden

In de schitterende binnenlanden van Zweden laat ik u kennismaken met een runensteen met inscripties van de Vikingen en in het Lucifermuseum kunt u o.a. zelf lucifers en luciferdoosjes maken. Een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad Stockholm staat op het programma. Het Vasaschip, welke al bij de eerste vaart is gezonken, is na eeuwen onder water te hebben gelegen stukje voor stukje weer opgebouwd. Wat een puzzel moet dat zijn geweest. De wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis is indrukwekkend en een ontspannen wandeling door het oudste deel van Stockholm, de Gamla Stan zal niet ontbreken.

Naar Finland

U zult zeker genieten van de tweede overtocht met de boot, waar u zich te goed kunt doen aan uitgebreide buffetten inclusief drankjes. In Helsinki, de stad aan de Oostzee, zult u tijdens de stadsrondrit genieten van architectuur van Alvar Aalto en de plaatselijke markt verkennen. Graag laat ik u muziek horen van Jean Sibelius, een groot componist. U zult kennismaken met de Kalevala, oude Finse volksverhalen. We doorkruisen het Land van de Duizend Meren, maar nu wordt het spannend, want wie zal het eerste rendier spotten? Vaak organiseer ik een heerlijke picknick op een idyllisch plekje.

Uiteraard brengen we een bezoek aan het Stille Volk van de kunstenaar Reijo Kela, maar ook een bezoek aan de Kerstman in Rovaniemi zal niet ontbreken. Hier zullen de door u geschreven kerstkaarten daadwerkelijk met Kerst verstuurd worden. De Poolcirkel zullen we een aantal keren passeren. In Lapland, het land waar de Samen nog leven volgens oude tradities, zult u ontdekken dat de bomen steeds kleiner en grilliger van vorm worden. Graag wil ik u de Salla Wals ten gehore brengen. Zittend op rendierenhuiden in een Samentent rondom het knapperende vuur in de arran, genietend van keteltjeskoffie na onze uitgebreide kennismaking met de rendieren.

Noordkaap en Noorwegen

Het spectaculaire fenomeen, het Noorderlicht komt uitgebreid aan bod. Een bezoek aan een Sami-nederzetting zal niet ontbreken. Een bijzondere gewaarwording is dat het in de zomer boven de Poolcirkel 24 uur per dag licht is. Tijdens de avondexcursie naar het Noordkaapplateau zullen we vanaf een 300 meter hoog plateau de middernachtzon niet in de zee zien zakken. U krijgt de gelegenheid om tijdens de indrukwekkende film in de Panoramabioscoop een goede indruk van het leven rondom de Noordkaap te krijgen.

Graag neem ik u mee op een wel heel bijzondere vogelsafari waar miljoenen vogels zich nestelen op rotswanden, waaronder papegaaiduikers. Op de Lofoten, met zijn typische vissersdorpjes met rood geverfde vissershuisjes, genieten we een unieke schoonheid, een onvergetelijk decor. En dan kennismaken met een heus Vikinghuis waar de vroegere Vikingen tot leven schijnen te komen.

We zakken af in Noorwegen waar we Trondheim met zijn schitterende Nidaros-kathedraal bezoeken. Hier werden de Noorse koningen gekroond. Op het Nationaal Park de Dovrefjell zal het verhaal van Peer Gynt, met de schitterende muziek van Edvard Grieg, ter sprake komen. De beelden van Gustav Vigeland in het Vigelandpark in Oslo en uiteraard de stad zelf zult u nooit vergeten. Het stadhuis waar elk jaar de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt is een bezoek meer dan waard.

Wat maakt deze reis zo speciaal

  • Uitgebreid bezoek aan de Rendierfarm
  • Bezoeken van de schitterende Lofoten
  • Bezoek Noordkaapplateau
  • De hoofdsteden, Stockholm, Helsinki en Oslo

Samen maken we er een fantastische reis van.

Graag tot ziens op één van onze Noordkaap, Lapland & Lofoten rondreizen.
Of bekijk hier al onze reizen naar Scandinavie.

4 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief