Met Deborah op avontuur

“Loop maar door, ergens kom je altijd”, riep ooit eens een roodharig meisje. Het gezicht vol sproeten. Twee vlechten in het haar. En al vroeg klaar om de wereld te veroveren. In onze reisleidster Deborah huist een Pippi Langkous en die komt zo af en toe naar boven. “Ik vind het heerlijk om mensen mee te nemen op avontuur.”

Het is aangenaam warm op het prachtige Mallorca, waar de eerste dag van de Wandel 4-daagse op het punt van beginnen staat. Deborah is al sinds de vroege ochtend in de weer. Met haar kenmerkende glimlach wijst ze deelnemers de juiste kant op, checkt ze formulieren en geeft ze zo nu en dan een motiverende high-five. Het is haar eerste Wandel 4-daagse, maar dat zie je er niet aan af. Ze is hier als een vis in het water, maar zwemmen durft ze sowieso overal. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, glimlacht ze. Die spreuk is haar op het lijf geschreven. Dankzij haar sterke organisatietalent is Deborah een vakvrouw die overal kan zorgen voor een vlekkeloze vakantie. 

Drie maal drie is zes

Als enige in een gezin met zes kinderen was Deborah al vroeg verliefd op reizen. “Ik vond alles leuk aan onderweg zijn”, lacht ze. Reizen brengt je verder in het leven. Of dat nu gaat over je mening over de wereld of over jezelf. En het is zo leuk om nieuwe culturen te ontdekken, het eten te proeven of je te verwonderen over de natuur.” Wat dat betreft is Deborah een geboren reisleidster. Eentje die ondanks de nodige jaren ervaring nog altijd verwonderd kan zijn over de plekken waar ze komt.

Een tijdelijke familie

En zoals Pippi graag de wereld ging verkennen, zo neemt ook Deborah gezellige groepen reisliefhebbers mee naar plekken om je te verwonderen. “Het is zo leuk om met een groep te reizen. Dat gaat wat mij betreft verder dan een groepsgevoel. Ik zie het als een tijdelijke familie. Het is zo leuk om te zien hoe snel je elkaar beter leert kennen. Het is het mooiste van groepsreizen!”

Terwijl Deborah een grote doos sinaasappels op tafel zet – voor de liefhebber, voegt ze toe: “één van de mooiste dingen als reisleidster is – dat klinkt misschien wat sentimenteel – dat je aan het eind van de reis echt emotioneel afscheid van elkaar kunt nemen… En elkaar ook weer kunt zien op volgende reizen. Dat zegt alles. Leuk hoor, groepsreizen!”


Ook op zo’n gezellige groepsreis?

Naar groepsreizen per bus

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief