Mallorca Walking Event: La Primavera

Wist u dat er hele mooie wandelroutes zijn op Mallorca? Wij hebben dit jaar samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) de eerste 4-daagse van Mallorca georganiseerd. Meer dan 450 deelnemers genoten van de prachtige natuur en cultuur op Mallorca tijdens een wandeling van 20 of 30 kilometer.

Waarom de Wandel 4-daagse van Mallorca?

Mallorca staat bekend als een fiets- en wandeleiland en beschikt daarom over veel wandel- en fiets paden door de prachtige natuur. In samenwerking met de KWBN heeft Oad wandelreizen samengesteld met een reisduur van 6- en 8 dagen inclusief deelname aan de wandelingen. Vanuit de toeristenplaats Paguera, onderdeel van de gemeente Calvia, vertrokken de wandelaars 4 dagen lang voor een wandeling van 20 of 30 kilometer. Tijdens de wandelingen werd er door charmante dorpjes, langs prachtige stranden en de indrukwekkende Serra de Tramuntana gewandeld. Na de wandeling was het erg gezellig in de Walking Village waar we ontvangen werden met tapashapjes, een verkoelend drankje en gezellige muziek. Wanneer de zon zich laat zien wordt het hele plaatje compleet en zorgt er voor dat we op een fantastische wandeldag konden terug kijken.

Sportieve wandelvakantie Mallorca in combinatie met ontspanning

De wandelingen vonden plaats van donderdag t/m zondag waarbij de routes duidelijk zijn aangegeven met borden en lintjes. Vanuit Paguera startten we om 09.00 uur. Tijdens de wandelingen zijn er voldoende rustpunten waar we een flesje water en wat fruit krijgen van een van de vrijwilligers. Maar we zijn ook neergestreken op een terrasje in een van de dorpjes om te genieten van een Spaanse Paella. De routes liepen door dorpjes zoals Santa Ponca, Escapdella, Calvia en Palmanova maar ook richting de bekende berg El Puig de Galatzó tot aan de Finca de Galatzó  De berg El Puig de Galatzó staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is het middelpunt van de gemeente Calvia. Afhankelijk van de geboekte reisduur konden onze gasten nog een aantal dagen op genieten van Mallorca voordat ze weer naar Nederland vertrokken. Een perfecte combinatie wanneer u sportiviteit wilt combineren met ontspanning!

Dit moet u doen op Mallorca:

  • Het typisch Mallorquínse drankje Túnel proeven. Dit is een lekkere kruidenlikeur.
  • Genieten van Paella op een terrasje.
  • Bezoek de Kathedraal La Sue in Palma de Mallorca vanwaar u een mooi uitzicht heef over de stad en de jachthaven.

Na Mallorca volgt Marbella in het najaar

Ik zit in gedachten al helemaal in de Spaanse sferen, volgend jaar zullen we weer deze reis organiseren. Wilt u niet zo lang wachten om lekker te kunnen wandelen onder de Spaanse zon? Wij zijn volop bezig met de organisatie van de 4-daagse in Marbella. Deze is in oktober. Wij bieden 7-(vertrek 11 oktober) en 8-daagse (vertrek 10 oktober) reizen aan. Het voordeel van een wandelreis met Oad is dat u kunt vliegen vanaf diverse luchthavens in Nederland en de accommodaties allemaal op korte loopafstand van het startpunt zijn gelegen. Daarnaast beschikt Oad over een stand in de Walking Village en is er iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Bekijk hier de arrangementen.

Oad wandelvierdaagse Mallorca

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief