Maak kennis met kleurrijk China

Panda’s in Chengdu

China is een bijzonder land en perfect om met een prachtige rondreis te ontdekken!
De aankomst in Chengdu is de eerste kennismaking met dit grote land. Chengdu ligt in het midden van China, is groen en het is de hoofdstad van Sichuan provincie.
Maar liefst vijf miljoen inwoners heeft deze stad, echter is het in verhouding met andere steden in China een middelgrote plaats. In Chengdu gaan we natuurlijk een bezoek brengen aan het Panda Onderzoekscentrum. In de bamboebossen buiten leven nog ongeveer 2000 panda’s. Verder gaan we genieten van de relaxte sfeer en groene parken in deze stad.

Het terracotta leger in Xian

Via een binnenlandse vlucht gaan we naar Xian. De stad die in de 70er jaren wereld nieuws was door de ontdekking van het Terracotta leger. De afgelopen decennia heeft men van die vindplaats een groots bezoekerscentrum gemaakt waar iedereen dit bijzondere leger kan zien. Wetenschappers doen nog steeds ontdekkingen bij deze beveiligers van het graf van keizer Qin.

Zelf ben ik er tientallen keren geweest en het blijft iedere keer weer zeer indrukwekkend hoe 2000 jaar geleden deze mensen zoiets hebben weten te creëren. Xian heeft ook een grote stadsmuur waar je leuk over kunt fietsen, ook de moslimwijk is een must. Geniet hier van de heerlijke geuren, gekke souvenirs en een relaxte sfeer.

Met de trein naar Beijing

Een van de leuke manieren om in China te reizen is met de trein. Van Xian reizen we dan ook met de nachttrein naar Beijing, een beleving op zich!
’s morgens komen we aan in Beijing en verblijven hier een paar dagen in het gezellige Dongfang hotel. Alle highlights van de stad gaan we zien. De blauwe tempel met de vele groepen mensen, ouderen, kinderen en toeristen. Iedereen vermaakt zich hier op zijn of haar manier. De ouderen met dans, sport en majong, de kinderen op de speeltoestellen, de toeristen met sfeer proeven. Het olympisch stadion “The Birdnest” van de spelen van 2008 is een prachtig stuk architectuur.

De Chinese Muur en de Verboden Stad

Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de grote Muur niet, je voelt je klein en nietig als je dit immense bouwwerk ziet. Trappen lopen, de omgeving zien, de chinezen observeren en samen met hen over de muur lopen, prachtig.
Het Zomerpaleis en de Verboden Stad is het oude China beleven. De pagodes, de draken en het houtsnijwerk, je kijkt je ogen uit.
Vanaf Beijing vervolgen we onze reis per trein naar Suzhou. Deze plaats heeft prachtige parken en vele kanaaltjes. Wandelend door een tuin en varend door de grachtjes beleef je deze oude stad het beste. Bovendien zien we hier ook hoe zijde ontstaat en wat voor moois ze er hier van maken.

Wuzhen en Hangzhou

Via de oude plaats Wuzhen gaan we naar Hangzhou. In Wuhzen heb je echt het idee dat je 100 jaar terug gaat in de tijd. Deze plaats is één groot openlucht museum.
Van de stad Hangzou wordt gezegd dat het de mooiste stad is van China. Het Westmeer en het park erbij geven het een romantisch uitstraling. Buiten de stad zie je de vele theeplantages. Natuurlijk krijgen we ook een theeceremonie en alle uitleg over de vele soorten thee. Het grote Boedhabeeld in het park van de Lingyin Si tempel is een hoogtepunt van ons bezoek aan Hangzhou.

Megastad Shanghai

Dan de metropool Shanghai met meer dan 25 miljoen inwoners. Hier vind je wolkenkrabbers zoals de Shanghai Tower, het een na grootste gebouw ter wereld, die de skyline aan de oostkant van de Huangpu rivier overheersen. Er is teveel om de stad te leren kennen, maar een wandeling over de Bund en de Nanking road of naar het Shanghai museum en de Yuyuan garden geven een goed beeld van deze grootse stad.

Dit moet je doen in China

– Fietsen over de stadsmuur in Xian
– Speel Majong in Beijing, ook leuk om als souvenir mee te nemen
– Varen door de grachten van Suzhou
– Bezoek het Shanghai museum met ongeveer 120.000 oude Chinese voorwerpen

Vanaf Shanghai vliegen we weer naar Nederland om, met een heleboel indrukken en prachtige herinneringen. Dit bijzondere land met zijn 1.3 miljard inwoners en de zeer indrukwekkende geschiedenis van duizenden jaren. De cultuur, de creativiteit, de gastvrijheid, de sfeer en niet te vergeten het lekkere eten, neem je nog lang met je mee. China moet je geweest zijn, of zeker eens naar toe gaan. Bekijk hier onze vlieg-rondreis Maak kennis met kleurrijk China.

Uw Oad reisleidster Gea Broenink

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief