Langlaufen en Wandelen in Nassereith – Tiroler gezelligheid

Op 28 januari zijn wij mee geweest met Oad om te langlaufen en wandelen in naar Nassereith in Tirol. Graag vertellen wij over onze ervaringen.
Andere jaren gingen wij altijd met eigen vervoer op vakantie naar Oostenrijk. Dit was de eerste keer dat wij met een georganiseerde busreis gingen.

De busreis

De vakantie begon direct goed. Opstappen in de eigen woonplaats Zutphen en de bus was ruim op tijd. Het overstappen in Zeddam ging perfect. Goede ontvangst met een kopje koffie alvorens de reis naar Oostenrijk zou beginnen.

De reis liep voorspoedig en chauffeur Marcel vertelde veel informatie onderweg. We waren met een groep van in totaal 28 mensen. Het is toch wel erg prettig om niet zelf te rijdHotel Seeblick Nassereithen, maar je te laten rijden in een comfortabele bus.

Hotel Seeblick

Een gemoedelijk hotel in het sfeervolle plaatsje Nassereith. Hier verbleven we de hele week. We hadden een mooie kamer met balkon gekregen. Het ontbijtbuffet was zeer uitgebreid en ’s avonds een heerlijk 3-gangendiner met saladebuffet. Dit smaakte iedereen zeer goed. Doordat je met een groep op vakantie bent, is er direct aanspraak. De eigenaar van het hotel organiseerde veel, waaronder een dansavond, fakkelwandeling en folkloreavond.

Langlaufen en wandelen

De langlaufles en de huur van de langlaufski’s en -schoenen was bij de reis inbegrepen. De eerste dag kregen degene die dit wilden langlaufles. Iedere dag kon de keuze gemaakt worden of je ging langlaufen of wandelen. De chauffeur bracht ons naar verschillende gebieden. Meestal gingen we om ca. 09.30 uur weg en om ca. 15.30 uur ging de bus weer terug naar het hotel. Op eigen gelegenheid of met mensen van de groep kon er gekozen worden tussen langlaufen en wandelen.

Dinsdag is er een bezoek gebracht aan de stad Innsbruck. Dit was eerst gepland voor vrijdag, maar omdat het weer op dinsdag minder was had chauffeur Marcel dit omgewisseld. Een hele fijne oplossing voor een regenachtige dag. De rest van de week hebben we het zeer getroffen met prachtig weer.

De chauffeur Marcel gaat al jaren naar Oostenrijk voor het werk bij Oad. Dat was zeker te merken aan het feit dat hij alle gebieden heel goed kent. Nu kwamen we met de bus op geweldig mooie plaatsen waar je zelf niet zo snel heen zou gaan wanneer je kiest voor een vakantie met eigen auto.Langlaufen Nassereith

De week ging veel te snel voorbij. Voordat we het wisten zaten we alweer in de bus voor de terugreis naar Nederland. Vrij vroeg vertrokken we uit Oostenrijk om na een voorspoedige reis rond 17.30 uur aan te komen in Zeddam. Hier stond voor iedereen een stampottenbuffet klaar.
Een gezellig afscheidsdiner met de groep, voordat we het laatste stukje met de servicelijnen bus zouden afleggen naar Zutphen.

Deze reis is ons zeer goed bevallen. We hebben genoten. Alles tot in de puntjes perfect geregeld. Het grote voordeel is de gezelligheid van de groep, maar toch de vrijheid dat je niet verplicht met andere mensen mee hoeft te gaan. We hebben heerlijk kunnen langlaufen en wandelen.

Wij kijken al uit naar de volgende vakantie met Oad.

Alfons en Riky Roolvink

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief