Langlaufen en wandelen in het Beierse woud

Wilt u langlaufen of wandelen in de winter waarbij alles voor u geregeld is? Dan bent u bij Oad aan het juiste adres. Neem bijvoorbeeld de reis naar het Beierse woud. Een gebied wat zich kenmerkt door prachtige natuur met bossen waar de mensen zich moeten aanpassen aan diezelfde natuur. Hier vindt u vele mooie langlaufloipes en wandelroutes. Ik vertel er u graag meer over.

 

Wat is, en waar ligt het Beierse woud

Het Beiers woud, liggend in het zuidoosten van Duitsland, staat bekende om zijn natuurschoon in de winter. Het Beierse Woud grenst aan het Boheemse woud en vormt samen een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Het unieke van het Nationaal Park Beierse woud is dat bosbeheer het besluit heeft genomen om de natuur de natuur te laten zonder dat de mens ingrijpt. Het is de bedoeling dat het Beierse woud weer een oerbos gaat worden.

Door dit natuurgebied loopt ook de glasstraat met de daaraan liggende pittoreske plaatsjes zoals o.a. Bodenmais en Zwiesel. Hier zien we glasblazers aan het werk en de vele bedrijfjes die zich gespecialiseerd hebben in glas.

Beieren langlaufen

In een comfortabele bus het Beiers woud ontdekken

Op onze busreis naar dit mooie gebied zullen we kennismaken met de ongerepte natuur en met de lokale bevolking. Ik kom hier meerdere malen per jaar en kan u de mooiste plekjes laten zien. Naast de uitstapjes met onze bus laat ik u ook genieten van de verschillende langlaufloipes die dit gebied te bieden heeft. Het langlauf materiaal is voor u aanwezig en voor de beginners is er een gratis les van een halve dag. Dit is geheel gratis. Tijdens deze reis kunt u dus ook zeker actief genieten!

Wat u zeker moet zien in deze omgeving.

 

  • Een bezoek aan het wildpark nabij Neuschoenau. Tijdens een wandeling door dit prachtige park ziet u verschillende diersoorten die in het Beierse woud leven. Naast vele vogelsoorten kunnen we hier ook beren en wolven spotten. Het Baumwimpfelpad, een wandelpad wat leidt naar de boomtoppen is zeker een must.
  • De hoogste berg van Beieren, de Grossen Arber, moet zeker bezocht worden. U kunt hier met een lift naar de top gebracht worden en daar aangekomen al wandelend genietend van de mooie vergezichten.
  • Natuurlijk een van de vele glasblazerijen waar u de glasblazers aan het werk kunt zien.

 

Daarom een langlaufreis naar het Beierse woud

Als u houdt van de natuur, graag gaat langlaufen maakt door diezelfde natuur en/of slenteren door de leuke plaatsjes dan is het Beierse woud de juiste keuze. Ook is het Beierse woud een uitstekende keuze voor de winter wandelaar langs de vele wandelroutes die het woud rijk is. Gaat u met mij mee? Binnenkort vindt u hier voor meer informatie over deze reis.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief