Stedentrip naar de Gouden stad Praag met de bus

Weet je nog niet waar je stedentrip naar toe gaat dit jaar of hoe je wilt reizen? Lees dan over onze ervaringen met Praag en de reis per bus er naar toe.

Waarom Praag

Deze stad wordt met recht de Gouden Stad genoemd. De Tsjechische hoofdstad was ooit de zetel van de goudmakers. In het “gouden straatje” is nog veel zichtbaar uit die periode. De indrukwekkende Praagse Burcht met de kathedraal en regeringsgebouwen, de Karlsbrug zijn een lust voor het oog. De oude stad is overzichtelijk, grote pleinen met historische gebouwen, de Joodse wijk en natuurlijk  het stadhuis met zijn beroemde Astronomische uurwerk maken deze stad meer dan  de moeite waard voor een bezoek. Met zijn smalle steegjes en trappetjes en zijn vele restaurants en terrassen in het ook een hele gezellige stad. Bovendien kan je er ook goed winkelen voor de echte shop fanaten.

Daarom met de bus

Wij vinden vliegen een enorm gedoe en stressvol. Dus dachten we, waarom niet met de bus. Vlakbij opstappen, ontspannen reizen en genoeg te zien onderweg en met een aangenaam en gemêleerd  gezelschap.
Een uitstekende chauffeur en een kundige Nederlands sprekende Tsjechische gids maken het een fantastische reis. Het is echt een extraatje als iemand  die er woont en werkt vertelt over het leven in Praag en de geschiedenis van het land en de grote impact van de omwenteling in 1989.

Wat mag je niet missen

  • Een boottocht over de Moldau
  • Een theater met een black light voorstelling bezoeken
  • Een bezoek aan de oudste Synagoge en begraafplaats
  • Een typisch Tsjechisch biertje proeven

Wil je een ontspannen stedentrip met elke dag een Nederlands sprekende gids met  kennis van zaken? Een mooi hotel en met een koffer vol herinneringen huiswaarts keren? Ga eens met de Oad bus. Je kan hier de reis bekijken voor meer informatie.

Nelly Bolink, persoonlijk reisadviseur VakantieXperts Raalte

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief