Historische steden en natuur in de Fränkische Schweiz

De mooie Fränkische SchweizKlaprozen Frankische Schweiz

De 6-daagse Oad-reis voerde ons naar historische steden en mooie natuur in de Fränkische Schweiz (Noord- Beieren). Onder meer klaprozen en korenbloemen fleuren het landschap op. Overal in het Noord-Beierse land zijn vakwerkhuizen in allerlei uitvoeringen te bewonderen.

Bad Staffelstein en Bamberg

Op de eerste dag werd er een bezoek gebracht aan de Vierzehnheiligen Basiliek in Bad Staffelstein. Deze 18e eeuwse bedevaartkerk is een meesterlijk werk van barokarchitectuur. Deze heiligen worden aangeroepen bij diverse lichamelijke kwalen.

Aansluitend stond de UNESCO-stad Bamberg op het programma. Alvorens deze stad te gaan bezichtigen, hebben we in de mooi aangelegde rozentuin de lunch gebruikt. Een kopje of bord soep heeft dan onze voorkeur. Bamberg heeft de grootste binnenstad van Duitsland en beschikt bovendien over vele bezienswaardigheden o.a. het oude Rathaus, de romaanse Dom en ‘Klein Venetië’.

Rotsformaties bij Tüchelsfeld

Na een mooie route werd er een fotostop gehouden in Tüchelsfeld vanwege de vele rotsformaties. Vervolgens ging de tocht naar Pottenstein, waar we in het grottenstelsel met imposante zalen en druipsteenformaties werden rondgeleid. Vanwege de vleermuizen mocht er niet geflitst worden bij het maken van de foto’s.

Bayreuth

Het volgende reisdoel was Bayreuth, de stad van Richard Wagner, met als één van de mooiste bezienswaardigheden: het Markgräfliche Opernhaus. In Bayreuth rusten we even uit op de leesbank, speciaal geplaatst bij een muur opschrift van dichter Jean Paul. Tot het lezen van een zijner gedichten kwam het echter niet.

Het hoefijzervormige Fichtelgebergte

Ook een mooie tocht door het hoefijzervormige Fichtelgebergte is in het reisprogramma opgenomen. Naast hoge granietbergen, uitgestrekte bossen en rotsformaties konden we genieten van prachtige vergezichten, ongerepte natuur en kleine dorpen, waar de tijd als het ware heeft stilgestaan. Hierna werd het museum bezocht in Mödlareuth, een klein dorp dat in de Koude Oorlog in tweeën werd gedeeld door een 700 meter lange muur. Een klein deel ervan is nog blijven staan.

Coburg

Op de laatste dag bezoeken we Coburg, waar we een rondleiding krijgen in slot Ehrenburg, de voormalige stadsresidentie van de hertogen van Coburg. We zien o.a. de woonvertrekken van Queen Victoria, een schilderijenverzameling, de slotkerk met het prachtige stucplafond en de troonzaal. Binnen in het slot mocht niet gefotografeerd worden.

Concluderend kunnen we stellen dat onze 6-daagse trip naar Noord-Beieren in alle opzichten geslaagd mag heten en we zijn weer een stukje wijzer geworden. Heeft u interesse in deze reis? Kijk dan hier voor meer informatie en om te reserveren.

Paul en Nelly Rongen, Oad-reizigers

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief