Een beetje drama? Dat hoort erbij!

“Chi ben comincia è a metà dell’opra”, floept Marianne Checkley er vloeiend uit. Ofwel: een goed begin is het halve werk. Tijdens haar reizen draagt ze de lijfspreuk met zich mee. Maar dan wel in het Italiaans. Want een beetje drama? Dat hoort erbij.

“Ja, soms heb ik wel eens het idee dat de ooievaar me verkeerd bezorgd heeft”, lacht Marianne, terwijl ze met haar vinger op het oor van haar espressokopje tikt. De liefde voor het Italiaanse zat er al vroeg in. De taal, de passie, de sfeer… Het trok. En dat gevoel werd alleen maar sterker toen ze voor Oad reizen op Sicilië ging begeleiden. De landing op Catania voelt inmiddels als thuiskomen. “De cultuur van dit prachtige eiland en de trots van de lokale bewoners zijn hier heel tastbaar. En dat wil ik graag overbrengen op een ieder die met me meereist.”

Een beetje reuring

Daarom dus: Chi ben comincia è a metà dell’opra. Want om het mooiste van het eiland te kunnen laten zien is een goede reisvoorbereiding essentieel. Daarbij put Marianne onder meer uit haar jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. “Ik heb lange tijd als HR-manager gewerkt en ben ook coach geweest”, dat komt me nu goed van pas wanneer we samen een prachtig gebied gaan ontdekken. Daarbij is een goed draaiboek belangrijk en heb ik veel contact met mijn collega’s. We zitten regelmatig samen om reizen door te spreken of tips uit te wisselen. Dat is nog erg gezellig ook!”

“De cultuur en trots van Sicilië, dat wil ik graag overbrengen”

En dus zit je goed bij Marianne voor een reis die tot in de puntjes geregeld is. “Maar dan wel met een beetje drama”, knipoogt Marianne. “Ik hou van een beetje reuring in de bus, zet graag een leuke speellijst op met klassiekers en natuurlijk zijn verzoeknummers welkom! Ik vertel ook graag iets spannends over de geschiedenis en dan is het op Sicilië natuurlijk interessant om iets over de Maffia te vertellen en te laten zien. Ook dat hoort een beetje bij het drama van een geslaagde reis.”

Een vleugje drama. Het is – ook dat is typisch Italiaans – een fantastisch recept voor een gezellige reis, waarbij reizigers elkaar snel leren kennen. Marianne neemt het recept mee waar ze ook gaat. Naar haar geliefde Sicilië of westwaarts tijdens de Grand Tour Portugal. Maar ook tijdens de prachtige reis richting de Noordkaap gaat dat goede gevoel mee. “Want met z’n allen de mooiste plekjes van Europa ontdekken, iets leren over de streek én een heerlijke tijd met elkaar hebben, dat is toch het allermooist?”


Ook genieten van cultuur én historie op uw reis?

Ontdek onze prachtige excursiereizen

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief