Disneyland Paris; mijn hobby is mijn werk geworden

Mijn eerste bezoek was in de zomer van 1992, het Disneyland® Park was net geopend. Als kind keek ik mijn ogen uit. In 1999 ben ik gaan werken bij Oad en sindsdien heb ik het resort al vaak mogen bezoeken. Lang niet elk bezoek kom ik ook daadwerkelijk in de parken. Meestal kom ik er om de hotels die Oad aanbiedt te bezoeken. Het is voor mij als product manager belangrijk om te weten of de prijs/kwaliteit verhouding nog klopt. De meeste hotels ken ik dan ook van binnen en buiten.

De magie van Disneyland Paris

Als mijn schema het toelaat bezoek ik toch even de parken. Elke keer voel ik de magie en spanning zoals mijn eerste bezoek in 1992. Het Kasteel van Doornroosje blijft prachtig om te zien. Door de jaren heen is er één en ander veranderd. Er is natuurlijk een tweede park bijgebouwd wat geopend is in 2002, het Walt Disney Studios® Park. Vele mooie nieuwe attracties zijn er door de jaren heen bijgekomen.

Favoriete attracties

Uiteraard heb ik zo mijn favoriete attracties. Ik ga zeker in Ratatouille: The Adventure (Walt Disney Studios Park) en Buzz Lightyear Laser Blast (Disneyland Park). Beide attracties zijn geschikt voor jong en oud en prachtig gemaakt. In Ratatouille: The Adventure word je meegenomen in het verhaal van Remy, de rat die graag kok wil worden. Met een 3d bril op, stap je met 2 andere passagiers in de ratmobiel. Deze rijdt op gps, dus elke keer maak je een net iets andere route mee. Kortom hij blijft leuk om te doen! Tja en in Buzz Lightyear Laser Blast ben ik weer even een “klein kind”.  Als Junior Space Ranger help je Buzz Lightyear om keizer Zurg tegen te houden. Je gaat met z’n tweeën in een karretje en het is de bedoeling om met je laserpistool zoveel mogelijk punten te behalen.

Renovaties

Disneyland Paris doet er natuurlijk alles aan om je verwachtingen elk bezoek weer te overtreffen. Zo kan het voorkomen dat er attracties gesloten zijn omdat er renovaties plaats vinden.  De parken zijn 365 dagen per jaar geopend dus dit kan plaats vinden tijdens je bezoek aan Disneyland Paris. Enkele attracties zijn voor een langere periode gesloten. Big Thunder Mountain wordt bijvoorbeeld heel 2016 gerenoveerd en zal in 2017 spannender en mooier zijn dan ooit. Het wachten waard dus! Maar dat neemt niet weg dat je in 2016 niet in andere achtbanen kunt. Een goed alternatief is Crush Coaster. En durf je over de kop? Dan zijn Space Mountain Mission 2 en Indiana Jones echte aanraders! Soms lijkt het ook alsof er veel gesloten is, maar valt het in werkelijkheid wel mee. De afgelopen tijd werden de stations gerenoveerd en deze werden één voor één genoemd als gesloten attractie. Maar eigenlijk hield het in dat de trein om het Disneyland Park niet reed. Zo heeft Pocahontas Indian Village een tijd dicht gezeten. Dit is een speeltuin voor kinderen van 4 tot 8 jaar. In Fantasyland vind je echter meer dan voldoende attracties voor kinderen van deze leeftijd. Kortom, tijdens elk verblijf kan er wel een attractie gesloten zijn, maar met 50 attracties, parades en shows kun je je prima een aantal dagen vermaken.

Nog meer tips

In mijn volgende blog zal ik een aantal tips geven om zo je tijd in de Disney® Parken optimaal te benutten. Ben jij al helemaal in de stemming gekomen? Bekijk dan onze reizen en profiteer van één van de vele aanbiedingen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief