Portugal

Portugal

Portugal, het land van de ongerepte goudgele stranden, oranjerode rotspartijen, donkergroene pijnbomen en de verfrissende turquoise blauwe zee. Het land heeft alles wat u zich kan wensen van een ideaal vakantieland. Of u nu aan de uitgestrekte kustlijn verblijft of in het idyllische binnenland, het licht en de warmte van de zon laten u niet in de steek.

Klimaat

Portugal heeft een overheersend mediterraan klimaat. De winters zijn koel en regenachtig, de zomers zijn warm en droog. Er is een groot verschil in temperatuur tussen het noorden en zuiden. De meest bekende kustgebieden hebben een zeer goede zomertemperatuur.

Cultuur

Portugal heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. De Portugezen staan bekend als zeer gastvrije en vriendelijke mensen. In de kleine kuststadjes kunt u Portugal het best leren kennen. Hier zijn alle oude visserstradities bewaard en wordt er nog steeds geleefd van en met de zee.

De plaatselijke keuken mag niet over het hoofd gezien worden. In Portugal zal je de beste vis ter wereld eten, die vers uit de zee in de traditionele Portugese keukens wordt bereid. Ook de Portugese wijnen genieten van een Internationale faam.

Bekijk hier alle reizen naar Portugal>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief