10 plekken die je gezien moet hebben in Polen

Polen is een land met een rijke cultuur en een overweldigende natuur. Oerbossen, meren in het noorden, indrukwekkende steden en het Tatragebergte in het zuiden zorgen grotendeels voor de invulling van dit bijzondere land. Polen zit vol met bucketlist ervaringen, die ervoor zorgen dat je dit land nooit zal vergeten! Wil je graag een keer naar Polen of droom je ervan om erheen te gaan? Hier is een lijst met 10 plekken die je gezien moet hebben in Polen!

Malbork 

Eén van de grootste Middeleeuwse kastelen van Europa staat in deze historische stad. Het kasteel in Malbork moet je gezien en ervaren hebben, want het neemt je mee terug in de tijd! Ga mee terug naar de 13e tot 15e eeuw en ontdek hoe de Germaanse grootmeester leefde.

Gdansk

In het noorden van Polen ligt de prachtige stad Gdansk. Lang geleden was het één van de rijkste en belangrijkste Hanzesteden. In de Lange Straat en de Lange Markt vind je nog vele bijzondere gebouwen uit deze periode. Het voelt net alsof je in klein Amsterdam loopt, omdat vele gebouwen zijn ontworpen door Nederlanders! De Mariakerk is zeker een bezoek waard, want vanaf de kerktoren heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Warschau

De hoofdstad van Polen, Warschau, was tijdens de Tweede Wereldoorlog totaal verwoest en later herbouwd in dezelfde stijl. Maak een indrukwekkende stadstour langs de herbouwde gebouwen, paleizen en andere bijzondere bezienswaardigeheden. Laat je verbazen door deze ‘historische’ stad!

Czestochowa

Czestochowa wordt ook wel de geestelijke hoofdstad van Polen genoemd, omdat op de heuvel Jasna Góra het bewonderenswaardige Paulinenklooster staat. In dit klooster staat het beroemde icoon ‘De Zwarte Madonna’ en is het bezoeken zeker waard!

Mazurisch Merenplateau

Het grootste merengebied van Polen, bestaat maar liefst uit meer dan 2000 meren! Het is een fantastisch om te zien hoe alle meren met elkaar zijn verbonden door de vele kanalen en rivieren. Ontdek de prachtige vergezichten vanaf het water of maak een wandeling door het prachtige landschap!

Swieta Lipka

In het kleine dorpje Swieta Lipka staat de mooiste barokke bouwkunst van Polen; Het Jezuïetenkloostercomplex. Het interieur van de drieschipsbasiliek geeft je een overweldigende indruk, maar de grootste bezienswaardigheid is het barokke orgel. Zelfs de heiligenfiguren en de engelen kunnen in dit orgel bewegen!

Wilczy Szaniec

Het Wolvennest, is de bunker waar Hitler zijn hoofdkwartier had tijdens de tweede wereldoorlog. Het bunkercomplex had destijds zijn eigen vliegveld, treinstation en energiestation, maar staat vooral bekend om de mislukte aanslag op Hitler door Claus Schenk von Stauffenberg. Tegenwoordig kan je een wandeling langs de bunkers maken en een klein museum bezoeken.

KrakauKrakau, stadsplein shutterstock 310614122

Ontdek de pracht en magie van Krakau. Laat je bewonderen door het Lakenhal gebouw, de prachtige Mariakerk of het historische Wavel Castle. Een bezoek aan het Oskar Schindler Fabriek museum is ook de moeite waard. Dit museum gaat over Oskar Schindler, die Joodse mensen tijdens de oorlog redden van het concentratiekamp, maar ook over de bezetting van Krakau tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op circa 1,5 uur rijden van Krakau is het voormalig concentratiekamp Auschwitz te vinden. Tegenwoordig is het een indrukwekkend museum over de Holocaust.

Wieliczka

Eén van de leukste activiteiten in de omgeving van Krakau zijn de Wieliczka zoutmijnen. Deze zoutmijnen liggen onder het stadje en is eigenlijk een ondergrondse stad. Bezoek de befaamde kapel van St. Kinga, de indrukwekkende kathedraal, het ondergrondse museum of maak een tour door de zoutmijnen. Alles wat je dus ziet is gemaakt van zout!

WroclawWrowclaw shutterstock 1186321462

De fantastische en veelzijdige stad Wroclaw hoort zeker in deze lijst thuis. Wroclaw wordt het Venetië van Polen genoemd, doordat de stad circa 120 bruggen heeft. Rynek is het belangrijkste plein en is omringd door prachtig gekleurde gevels. Het gotische raadhuis, de St. Johannes de Doper Kathedraal en Grunwaldzki Bridge (Brug der Vrijheid) moet je zeker gezien hebben!

Wil jij deze prachtige plekken bezoeken? Kijk dan hier voor meer informatie over onze rondreis Polen.

Klik hier voor meer informatie over Polen!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief