De meest bijzondere bezienswaardigheden van Oostenrijk

Oostenrijk is een land waar je als toerist meerdere bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Er zijn een aantal die je zeker niet mag missen. Wij hebben de meest bijzondere highlights voor je op een rijtje gezet.

Wenen

Het is algemeen bekend dat Wenen de hoofdstad is van Oostenrijk. Wenen is daarom een stad dat indruk op je zal maken. De stad bruist van het muziektalent. Een aantal beroemde componisten die in Wenen hebben gewoond en gewerkt zijn Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert en Brahms. Maar buiten het muziektalent is Wenen natuurlijk een prachtige stad om te bezichtigen. Er staan nog eeuwenoude gebouwen uit de baroktijd. En wanneer je een goed uitzicht wilt hebben over de gehele stad kun je een ritje maken in het 67 meter hoge reuzenrad uit 1897. En wanneer je een rustmoment wilt kun je een heerlijk kopje koffie drinken in de traditionele koffiehuizen van Wenen. Binnen wenen bevinden zich meer dan 100 koffiehuizen. Je hoeft daarom maar weinig moeite te doen om een koffiehuis te vinden waar je gezellig even kunt zitten.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn behoort tot een van de mooiste barokpaleis van Europa. Het jachtslot was het zomerverblijf van een keizerlijke familie. Wanneer je het slot wilt bezichtigen heb je de keus uit verschillende korte en langere rondleidingen. Je loop tijdens de rondleiding door officiële staatsvertrekken waar vroe
ger verschillende staatshoofden werden ontvangen. Het slot telt in totaal 1441 kamers en heeft ook nog een aanzienlijk mooie tuin.

Grotten Eisriesenwelt

Eisreisenwelt is de grootste ijsgrot ter wereld. De ijsgrot ligt 40 kilometer ten zuiden van Salzburg bij het dorpje Werfen. De ijsgrot is alleen toegankelijk onder leiding van een gids die je tijdens je bezoek ruim een uur zal rondleiden. De binnenkant van de grot is zeer indrukwekkend door de vele zuilen, torens en wallen van ijs. De grot is in meerdere hallen verdeeld. De Posselthal, de Sturmsee en de Alexander von Mörk Dom hal zijn de drie hallen die het meest intrek zijn. De Eisriesenwelt is een echte trekpleister van Oostenrijk en is zeker een aanrader voor wanneer je in de buurt bent.De beste tijd om de Eisreisenwelt te bezoeken is in het voorjaar. Tijdens het voorjaar zien de rotswanden er door hun kristalglans er overweldigende uit.

Krimmler Wasserfälle

De hoogste waterval van Europa bevindt zich in het dorp Krimml in Oostenrijk. De 380 meter hoge waterval stort in het nationale park Hohe Tauern in drie fases naar beneden. Wanneer je de waterval van de bovenkant wilt bezichtigen, is het mogelijk om via een panoramaweg naar boven te wandelen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief