11 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Wenen

Wie aan Wenen denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de muziek van Mozart en Johan Strauss, Keizerin Elisabeth ‘Sissi’ en aan de typische Wienerschnitzels. Wenen heeft een enorme rijkdom aan kunst en cultuur en is daarom zeker een bezoek waard! In deze blog geven wij je 11 bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben tijdens je reis naar Wenen.

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn is misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Wenen. Dit is het zomerpaleis van de voormalige Oostenrijkse keizers. Je kunt je hier in het leven van Keizerin Sissi en Keizerin Maria Theresa wanen, doormiddel van het bezoeken van de 44 schitterende pronkkamers. Of maak een prachtige wandeling door de tuinen, hier vind je onder andere een botanische tuin, een doolhof, meerdere fonteinen en zelfs een dierentuin!

De grootste Gloriëtte ter wereld is ook hier te vinden, vanaf de Gloriëtte heb je een prachtig uitzicht op de tuinen, Schloss Schönbrunn en natuurlijk de stad.

Weense Staatsopera

Het Weense Staatsopera is een schitterend gebouw van binnen én buiten. Het wordt gezien als één van de beste opera gebouwen ter wereld. Je kunt natuurlijk een kaartje kopen voor een opera- of balletvoorstelling, maar mocht je hier geen liefhebber van zijn dan kun je ook een tour door het gebouw maken. In de stad zul je zeker mensen tegen komen die gekleed zijn als Mozart, zij verkopen dan kaartjes voor de voorstellingen!

Hofburg

Het Hofburg was het keizerlijke paleis. Tegenwoordig vind je hier onder andere de keizerlijke appartementen van keizer Franz Joseph 1 en Keizerin Elisabeth, de schatkamer met een indrukwekkende verzameling aan kroonjuwelen, één van de mooiste historische bibliotheekzalen in de Nationale Bibliotheek en de indrukwekkende Spaanse rijschool.

Prater

Wil je even ontsnappen aan de gezellige, maar toch wel drukke stad? Ga dan naar Prater, dit pretpark ligt midden in de stad en is de perfecte plek om te ontspannen! Hier vind je verschillende attracties en vele horecagelegenheden. De bekendste attractie is het Prater reuzenrad, vanuit dit reuzenrad heb je een fantastisch uitzicht over de stad.

Slot Belverdere

Slot Belverdere bestaat uit twee gedeeltes (Obere Belverdere en Untere Belverdere) die verbonden zijn door een wonderschone tuin. Dit complex werd voor de Franse prins Eugenius van Savoye gebouwd als zomerverblijf. Tegenwoordig kan je de woonvertrekken, de ontvangstzalen en schitterende schilderijen van Gustav Klimt (onder andere het beroemde schilderij ‘De Kus’) bewonderen.

Stadshuis van Wenen

Het neogotische stadshuis van Wenen is een schitterend gebouw om te zien. s ’Winters krijgt deze plek een betoverende sfeer, doordat het park en plein worden omgetoverd tot winterwonderland. Twee grote ijsbanen én de gezellig kraampjes zorgen dan voor de perfecte avond uit!

Hundertwasserhaus

De Oostenrijkse kunstenaar/architect Friedensreich Hundertwasser heeft de buitenkant van dit appartementencomplex in een felgekleurde lappendeken verandert. Dit geeft een spectaculair gezicht en is dan ook het bezoeken zeker waard.

Je kunt de huizen alleen niet van binnen bekijk, omdat er mensen wonen. Mocht je nog meer van Hundertwasser’ bijzondere architectuur willen zien, kun je altijd het winkelcentrum tegenover het appartementencomplex bezoeken! Dit winkelcentrum is ontworpen door Hundertwasser en heeft dezelfde bijzondere architectuur.

Stephansdom

Eén van de mooiste kerken van Wenen is de rooms-katholieke kathedraal, Stephansdom. De hoogste toren (137 meter) kan door de hele binnenstad gezien worden en op de top van de toren heb je een schitterend uitzicht over Wenen. De kathedraal kun je gratis bezoeken, maar mocht je bijvoorbeeld de catacomben, noordelijke en/of zuidelijke toren willen bezoeken dan gelden er wel toegangsprijzen.

Naschmarkt

De Naschmarkt is de oudste en de bekendste markt van Wenen. De markt heeft diverse producten vanuit de hele wereld en op zaterdag is er zelfs een rommelmarkt! Struin de Naschmarkt af op zoek naar speciale producten en unieke cadeaus. Deze markt is dus de plek om heerlijk rond te struinen en lekker te eten.

Wiener Musikverein

Dit is hét concertgebouw waar het spectaculaire Weense Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philarmoniker gehouden wordt! De Grote (Gouden) Musikvereinssaal, één van de mooiste en akoestische zalen, bevindt zich in dit gebouw. Je kunt hier een fantastisch tour door het hele gebouw maken, waarbij je uitleg krijgt over de verschillende soorten zalen!

Kunsthistorisch- en Natuurhistorisch museum

Deze twee identieke gebouwen staan tegenover elkaar en zijn elk een bezoek waard! Het Kunsthistorisch museum is voor de Europese schilderkunst één van de belangrijkste musea ter wereld. Je vindt hier onder andere meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Raphael!

Speciaal voor de grote collectie objecten van de Habsburg familie werd het Natuurhistorisch museum gebouwd. Toentertijd waren er ruim 30.000 objecten en nu worden ruim 30 miljoen objecten afwisselend tentoongesteld! Je vindt in hier bijvoorbeeld fossielen, mineralen, edelstenen, prehistorische vondsten. Maar ook de gehele evolutie van het dierenrijk!

Wil jij nu ook zo graag deze bezienswaardigheden bezoeken? Bekijk dan hier onze busreis naar Wenen!

Liever rond Kerst naar Wenen? Bekijk dan hier ons aanbod.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief