Top 10 plaatsen om te bezoeken in het land van de Fjorden

Noorwegen is een plaats van ongekende schoonheid en een avontuurlijk buitenleven. Het is een land dat je de adem zal benemen met zijn dramatische, ongerepte landschappen. Een land vol bucketlist ervaringen die zullen zorgen voor een onvergetelijke reis waar nog lang over gesproken zal worden! Elk seizoen heeft haar eigen schoonheid, wat maakt dat er nooit een verkeerde timing is om het land te bezoeken. Plan je een reis naar Noorwegen of droom je ervan om erheen te gaan? Hier is een lijst van 10 meest geweldige plaatsen in Noorwegen die je in 2019 zou moeten bezoeken!

Trondheim

Een van de mooiste steden in Noorwegen is Trondheim. Deze stad is de derde grootste in Noorwegen. Je kunt er ontzettend veel leuke dingen doen, maar een populaire bezienswaardigheid is de Nidaros-kathedraal. Een oude gotische kathedraal gebouwd in de 11e eeuw op de begraafplaats van een koning van Noorwegen, Olav II. En andere prachtige plek om te bezoeken in het Noorse Trondheim, dat ook de favoriet is onder de lokale bevolking en toeristen, is de Nidelva-rivier en zijn mooie kleurrijke huizen op palen.

Sognefjord

Het is geen geheim dat het bezoeken van de fjorden de belangrijkste reden is dat toeristen afreizen naar Noorwegen. De langste en misschien wel de mooiste fjord in Noorwegen is Sognefjord. Vanuit verschillende punten op de fjord kan men van het prachtige panoramische uitzicht genieten. De fjorden ontdekken tijdens een tocht per kajak is erg populair en wordt dan ook veel gedaan. Tevens is het mogelijk een cruise door de fjord te maken.

Husedalen Valley

Een andere mooie plaats in Noorwegen is, zoals de toeristen het noemen: Waterfall Valley. De officiële naam is Husedalen Valley. Deze plaats is minder bekend dan de meeste andere mooie plaatsen in Noorwegen, maar het is er zeker niet minder mooi! Maak een avontuurlijke wandeling in het Hardangervidda National Park en geniet onderweg van talloze prachtige watervallen en een geweldig uitzicht op de vallei.

Noordkaap

Iedereen wilt toch kunnen zeggen dat ze op het meest noordelijke punt van Europa hebben gestaan? De Noordkaap is een onvergetelijke plek dat door haar adembenemende uitzicht de tijd doet vergeten. Het is een unieke plek om in de winter het Noorderlicht te bekijken en in de zomer de middernachtzon.

Jostedalsbreen gletsjer

De Jostedalsbreen-gletsjer is de grootste gletsjer van Noorwegen en zelfs heel Europa! Het beslaat een oppervlakte van 487 vierkante kilometer. Het heeft ook meer dan 50 gletsjer vertakkingen. De gletsjer maakt deel uit van het nationaal park Jostedalsbreen. De gletsjer is op haar mooist de zomer, wanneer de sneeuw haar schoonheid niet bedekt en je al deze prachtige vertakkingen kunt zien.

Fantoft Stave Church

Een van de vele prachtige staafkerken in Noorwegen is de Fantoft staafkerk in het stadje Fana in Bergen. Deze prachtige kerk heeft haar bestaan te danken aan de zakenman Fredrik Georg Gade. Hij kocht de kerk af en liet deze herbouwen in zijn geboortestad (de kerk bevond zich vroeger op 250 km van Bergen).

Røros

Røros is een van de oudste steden in Europa dat uit houten huisjes bestaat. Tevens behoort dit stadje tot de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je kunt in deze stad een bezoek brengen aan
de kerk, het museum en de berg Slegghaugan. Maar het mooiste gedeelte ligt verborgen achter deze stad: het Femundsmarka National Park. Tevens vindt je hier het Rogen-meer waar je heerlijk kunt genieten van de prachtige Noorse natuur.

Lofoten-eilanden

De Lofoten-eilanden liggen in het noorden van Noorwegen en zijn ideaal voor de fanatieke vissers onder ons! Dit is zonder twijfel een van de beste en mooiste plekken in Noorwegen om te vissen, maar ook om te wandelen. Huur een bootje of ga op het strand zitten genieten van het noorderlicht en de nooit ondergaande zon in de zomer. Prachtig!

Preikestolen

Preikestolen is een prachtige klif boven de Lysefjord fjord. Na een ontspannen wandeling kom je op de top van de berg met een omgeving dat doet denken aan een andere planeet! Vanaf de steile klif kunnen prachtige foto’s gemaakt worden. Dichtbij de bergtop is een meer waar er midden in de natuur gezwommen kan worden. Een geweldige stop tijdens een hete zomerdag!

Bergen

Bergen is een leuk stadje in het westen van het land met de op een na grootste populatie in Noorwegen. Vroeger speelde het een belangrijke rol in de handel, omdat het de belangrijkste vishaven was die Noord-Noorwegen verbond met de Baltische Zee. Ga naar Bryggen, bezoek het nabijgelegen fort, neem een kabelbaan naar de top van een van de bergen rondom de stad en geniet. Deze stad is daar perfect voor.

Noorwegen is een geweldig land om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid. Oad biedt biedt voor elke type reiziger verschillende reizen naar Noorwegen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief