Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg, een land, eigenlijk een groothertogdom, ligt vlakbij Nederland. Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk

Als je niet ver van huis wilt zijn, toch goed weer wilt en een mooie omgeving, dan is Luxemburg een perfect vakantieland. In Luxemburg is er veel te beleven, ondanks dat het niet groot is.

Luxemburg stad

De stad Luxemburg is rijkelijk voorzien van monumentale panden en leuke winkelstraten. Doordat Luxemburg niet zo groot is, kun je alles goed bereiken, ook is een bezoekje aan de buurlanden mogelijk. De buurlanden Duitsland en Frankrijk hebben grote invloed gehad op de cultuur en de keuken van Luxemburg, ook op de taal ontwikkeling van de Luxemburgers heeft dit invloed gehad.

Natuur

Wanneer je van vissen houdt zit je in Luxemburg goed. Maar ook als je van actieve vakanties houdt zit je goed. Zo kun je er kajakken, fietsen, wandelen en bergbeklimmen.

Werelderfgoed

Het centrum van Luxemburg stad staat op de wereld erfgoed lijst. Dat zegt eigenlijk al voldoende. Wanneer je op vakantie in Luxemburg bent, is een bezoek aan Luxemburg stad onmisbaar. Je vindt hier onder meer oude forten, die tevens op de wereld erfgoed lijst staan. In Luxemburg stad vind je leuke winkelstraatjes en gezellige terrasjes.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief