De schoonheid van de Dalmatische kust in Kroatië

Het land Kroatië heeft voor een ieder wel wat te bieden. Of u nu van natuur of cultuur houdt of een terrasje wilt pakken in een van de prachtige steden en dorpen. Kroatië heeft het allemaal. Kroatië heeft een 1.000 km lange kustlijn met prachtige baaien aan de Adriatische zee. De Kroatische keuken staat bekend om zijn diversiteit in gerechten. Er wordt veel vis gegeten, maar natuurlijk serveert men een ruime keuze aan vleesgerechten en kent een diversiteit aan salades en groenten.

Natuurliefhebbers

Tijdens de reis “De Schoonheid van de Dalmatische kust” maakt u kennis met de mooiste plekjes van Kroatië. Voor de natuurliefhebbers brengen we een bezoek aan twee schitterende nationale parken. U maakt een wandeling  langs de prachtige meren van Plivice nationaal park, in mijn ogen het mooiste meren gebied van Europa. Ook brengen een bezoek aan het nationale park Krka, een merenpark wat zich onderscheidt door zijn schitterende watervallen.

Cultuur snuiven

Voor de cultuurliefhebber staan de steden Dubrovnik, Split, Sibenik en Zadar op het programma. Dubrovnik heeft de naam “de parel van de Adriatische Zee”, na een bezoek aan deze oude stad zult u begrijpen waarom. Maar ook het historische centra van Sibenik en Split, de vroegere residentiestad van de Romeinse keizer Diocletianus zijn heel bijzonder. Ook Zadar, de vroegere hoofdstad van Dalmatië, slaan we niet over.

Daarom met Oad naar Kroatië

  • We maken een boottocht over de Cetina rivier, vanwaar we de mooiste kloof van Kroatië zien.
  • We bezoeken het eiland Zlarin, waar we een korte wandeling over dit eiland maken en genieten van een fantastische lunch met muziek.
  • In Kroatië verblijven we in uitstekende hotels:
    • In de buurt van Plitvice meren overnachten we in hotel Mirjana-Rastoke. Een uitstekend hotel met mooie kamers en goede lokale keuken.
    • Aan de Makaska Rivièra verblijven we 3 nachten en maken gebruik van de hotels van BLEUSUN hotel keten. We verblijven dan in Hotel Brela of Tucipi.
    • In Vodice verblijven we in het 4 sterren Hotel Olympia. Gelegen aan zee  met een prachtig zwembad.

Ik hoop u deze zomer aan boord te mogen begroeten voor een geweldige reis naar Kroatië. U kunt hem hier bekijken en reserveren.

Gert ten Bloemendal

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief