Kroatië

Kroatië

Kroatië, toegetreden tot de EU in 2004 is een land met een turbulente historie. Alle buurlanden hebben ooit weleens het land bezet en verdeeld, van Venetië tot Turkije. Die invloeden zie je ook terug in de steden van Kroatië. Kroatië beschikt over heel veel historie die je kunt vinden in de oude steden, zoals Zagreb en Dubrovnik, veel water waarin je je kunt vermaken, zowel aan de Adriatische kust als aan één van de vele meren die in het binnenland liggen.

Klimaat:

Kroatië kent veel verschillende klimaten. Aan de Adriatische kust is het mediterraan met hoge temperaturen en een verkoelende bries vanaf zee. In het binnenland heerst een landklimaat met droge en hete zomers en natte en koude winters. In de bergen kan het in de winter zelfs flink sneeuwen.

Cultuur:

In Kroatië valt er als toerist veel te doen en te beleven. Aan de enorme kustlijn zijn veel stranden, maar ook baaien te vinden waar je kunt surfen of duiken. Bekende toeristische trekpleisters van Kroatië zijn Istrië en Dalmatië, waar je kunt zwemmen, zeilen of duiken. Houd je van bergbeklimmen? Dan ben je in Kroatië ook aan het juiste adres, je hebt dan genoeg keuze uit de vele routes die zijn uitgezet in de bergen die Kroatië rijk is om te klimmen.

Kroatië, een land wat je nooit zult vergeten, en waar altijd iets te beleven is!

Bekijk hier al onze reizen naar Kroatië>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief