Kroatië, Idyllisch Istrië

Beide hadden we nog nooit een excursiereis gemaakt en waren we beide nog nooit naar Kroatië geweest. Dus op naar het mooie schiereiland Istrië,Kroatië!

Waarom Kroatië (Istrië)

Istrië is het grootste schiereiland van Kroatië. Een variatie van pittoreske dorpjes, wijngaarden en amfitheaters.  Er zijn veel betonplateaus en grind en of kiezels waardoor het zeewater erg helder is.

het prijspeil in Kroatië verschilt niet zo heel veel met dat in Nederland. Vooral het eten en drinken is naar verhouding goedkoop. In veel gevallen is bv. een wijntje zelfs goedkoper dan frisdrank. Souvenirs zijn dan in verhouding wel aan de prijzige kant.

Het voordeel van een busreis zoals deze vinden we dat de route naar de bestemming toe echt onderdeel wordt van de reis zelf en je onderweg al heel veel moois ziet. Zo zijn we naast Nederland en Duitsland ook door Oostenrijk, Italië en Slovenië gekomen

Al met al vonden we het een supermooie reis en zeker een aanrader als je veel van je bestemming wilt zien.

Een paar hoogtepunten van het mooie Istrië:

De plaats Pula met één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. In deze stad kun je lekker winkelen.

Porec is een levendige havenplaats met leuke kleine straatjes met winkeltjes en cafeetjes. En mocht je een kopje koffie willen gaan drinken, ga dan naar Fontana! Midden in het centrum.

Rovinj vonden wij één van de mooiere plaatsen in Istrië. Het is prachtig gelegen op een schiereiland en al van verre zie je de oude klokkentoren van de St. Euffemia kerk. Via een wirwar van  straatjes met aan weerszijden winkeltjes en prachtige oude geveltjes in pastelkleuren met luiken in een contrasterende kleur kom je aan bij dit belangrijkste monument van Rovinj. Richting de  haven vind je een keur aan cafeetjes en restaurants.

Rabac is een idyllisch klein plaatsje. Vanuit hier kun je onder andere naar het eiland Cres.

Opatija is in vergelijking met de rest van de plaatsen die we bezocht hebben een wat meer mondaine badplaats. Prachtige oude gebouwen, een mooi aangelegd park en de nodige statige hotels.

Motovun biedt spectaculaire uitzichten over het prachtige binnenland van Kroatië, waarbij de oude stadsmuur tevens dienst doet als loopbrug, maar is niet zo geschikt voor mensen die slecht ter  been zijn vanwege de hoogteverschillen. Je kunt hier een wijnproeverij doen of een van de gerechten proberen met truffel, een delicatesse waar het dorp om bekendstaat.

De Brijuni eilanden vormen samen een van de Nationaal Parken van Kroatië. Vanuit het pittoreske havenplaatsje Fazana vaar je in twintig minuten naar Nationaal Park Brijuni. Op het eiland  vind je o.a. een safaripark, oude archeologische opgravingen en het buitenverblijf van Tito, de voormalig Joegoslavisch dictator. Aanrader is om per fiets door het park te gaan!

Waarom een excursiereis?

 Je kunt relaxed vanuit je stoel genieten van deze prachtige bestemming. Alles wordt voor je geregeld. Je bezoekt meerdere toeristische bezienswaardigheden en de chauffeur geeft je heel veel informatie!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief