Kroatië, de meren van Plitvice

Wanneer je op vakantie gaat naar Kroatië is het een must have om de Plitvice meren te bezoeken, de schitterende natuur en watervallen zijn imposant om aan te zien.

Reisverhaal

Twee jaar geleden heb ik zelf de Plitvice Meren bezocht, voor slechts 180 Kuna (€26,-) koop je een kaartje en beleef je het nationaal park van binnen. De meren bestaan uit 2 delen, The Upper Lakes en The Lower Lakes, die met elkaar verbonden zijn via boten, je kunt dus gebruik maken van een boot om via het ene gebied bij het andere te komen. Wanneer je in een boot zit kun je het park goed vanaf het water bekijken, zo krijg je een goed inzicht hoe groot het park in werkelijkheid is.

Park zelf bewonderen

Wanneer je besluit het park zelf via het water te bewonderen kun je een kano of roeiboot huren, en zo het park bewonderen. Ik heb het hele park rondgelopen. Wanneer je door het park loopt kom je er pas achter hoe mooi of het in het echt is, het ziet er letterlijk uit zoals het ook op internet of in de boekjes staat. Via allerlei waterbruggetjes loop je door het park heen, je loopt slecht een meter boven het water, dus je kunt alles goed bekijken. De Plitvice meren zijn dus echt een aanrader!

Gastronomie

Het park beschikt tevens over goede restaurantjes en cafés, waar je de lekkerste internationale en lokale gerechten kunt eten. Besluit je om het park in meerdere delen te bekijken, dan biedt het park goede hotels aan waar je kunt overnachten.

Meer informatie over de Plitvice meren? Klik dan hier!

Tips

  • Neem voldoende water mee
  • Bezoek het park niet in extreme hitte
  • Neem een lunchpakket mee tijdens drukke zomerdagen, de restaurants zitten dan namelijk erg vol.
  • Trek goede schoenen aan

Meer informatie over Kroatië? Klik dan hier!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief