Idyllisch Istrië

Wij zijn op reis geweest naar het prachtige Istrië en wij delen graag onze reiservaring om u hopelijk te overtuigen naar dit prachtige deel van Kroatië af te reizen!

Wij zijn beide nog nooit met een busreis mee geweest, dus voor ons allebei de eerste keer! We hadden verwacht dat we weinig stops zouden hebben, en deze vooral langs de snelweg zouden zijn. De busreis Idyllisch Istrië brengt u naar de meest noordelijke streek van Kroatië. In de streek Istrië vindt u veel leuke plaatsen, waarvan wij er een aantal hebben bezocht. Op maandagochtend zijn wij vertrokken van Zeddam naar ons eerste overnachtingshotel in Oostenrijk. Na een lekkere lunch en een goed diner onderweg zijn wij hier in de avond aangekomen. Tijdens de busreis op de eerste dag zijn wij drie keer gestopt. Deze stops waren op leuke locaties bij bijvoorbeeld een Gasthof, dus niet zomaar langs de snelweg. Dit hadden wij niet verwacht. Ook de lunch was erg goed verzorgd en uitgebreid.

Wat ons is opgevallen tijdens de reis is dat het je snel contact maakt met de andere gasten die mee zijn. De sfeer was goed en naar mate de reis langer duurde leerde iedereen elkaar beter kennen. Dit vinden wij echt een meerwaarde aan een busreis met OAD. Ook voor mensen die alleen reizen is een busreis echt een aanrader! Vanwege het rouleren van de zitplaatsen in de bus was het tijdens de reis erg gezellig en sprak je elke keer andere mensen. Door veel beenruimte en comfortabele zitplaatsen maakt dit samen een gezellige en fijne manier van reizen. De chauffeur/reisleider wist ontzettend veel te vertellen over wat er onderweg allemaal te zien was.

Dinsdag een vroeg ontbijt, want we vertrekken op tijd naar onze eindbestemming Rabac. Vandaag een prachtige route door Oostenrijk, Italië, Slovenië en uiteindelijk Kroatië. Tijdens deze reis hebben we veel mooie natuur gezien.

Rovinj

Dag 3 zijn we rustig begonnen. In de ochtend lekker vrij zodat we rustig kunnen ontbijten en alvast wat kunnen gaan rondkijken in de omgeving en ons hotel Mimosa. Mimosa is een mooi, groot hotel, gelegen in de gezellig plaats Rabac. Direct aan het kiezelstrand en op ongeveer 5 minuten lopen van het gezellige, kleine centrum.

In de middag zijn we met de bus richting de historische plaats Rovinj gegaan. Rovinj is een erg mooie stad, het historische deel heeft veel smalle, kleurrijke straatjes. We hebben hier veel gezien en de klim naar de Sint-Eufemiakerk gemaakt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht!

Pula, Fanaza en de Brijuni Eilanden

Vandaag staan er verschillende excursies op het programma. We zijn begonnen in de havenstad Pula, deze plaats ligt in het zuidelijke punt van Istrië. Hier hebben we het mooie amfitheater bekeken, rondgewandeld door een leuk park en zijn we bij de haven geweest. Na een lekker kopje koffie zijn we met de bus verder gegaan naar het plaatsje Fazana. Fazana is een gezellige en kleinschalige plaats met leuke restaurants en terrasjes aan het water. Hier hebben we van de lunch genoten. Na wat vrije tijd zijn we om 13.30 uur vanuit de haven van Fazana vertrokken naar de Brijuni Eilanden. Deze boottocht duurde ca. 20 minuten en vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht. Aangekomen op het eiland kregen we een uitgebreide rondleiding, onder leiding van een Duitse gids. Met een treintje zijn we het eiland over geweest en hebben we verschillende dingen gezien zoals musea, het safaripark en een kerkje.

Porec en Motovun

Deze dag zijn we begonnen in de gezellige, toeristische badplaats Porec. Porec is een erg leuke plaats, geliefd onder Nederlanders. Je vindt hier gezellige, smalle straatjes, veel restaurants, bars en terrassen. Ook een wandeling langs de haven is zeker de moeite waard. We hebben met de groep een lekker kopje koffie gedronken bij het leuke café Fontana. Een gezellig café met leuk personeel. Vervolgens is iedereen voor zich lekker door het centrum gaan struinen om vervolgens rond de klok van 14:00 door te rijden naar het plaatsje Motovun. Motovun is een klein dorpje gelegen op een heuvel. Hierdoor gingen we met een lokale buslijn de heuvel op. Vanaf hier was er de mogelijkheid om wandelend de heuvel nog verder te beklimmen. Vanaf hier een prachtig uitzicht!

Een heerlijke vrije dag

Deze zondag stond in het teken van relaxen. Een rustige dag ter vrije besteding. Genieten van het all inclusive, het strand of het zwembad: het kon allemaal.

Opatija en Moscenice

Op de één na laatste dag van onze prachtige reis door Istrië hebben we een bezoek gebracht aan Opatija en Moscenice. Aangekomen in Opatija werd er met de groep een wandeling gemaakt door een mooi park. Vervolgens was er tijd ter eigen besteding om een wandeling te maken door dit ontzettend gezellige plaatsje. Ons viel op dat de natuur en omgeving in Opatija zo mooi was. Het geeft een ontzettend leuke sfeer aan het plaatsje zelf. Rond 13:00 zijn we op de boot gestapt voor een mooie boottocht van circa 1 uur. Varen langs de boulevard van Opatija. Helaas hadden wij geen geluk en hebben we geen dolfijnen kunnen spotten. Nadat we allemaal van boord zijn gestapt zijn we verder gereden naar Moscenice. In dit plaatsje werd er een leuke rondleiding gegeven door dit kleine dorpje door de ‘burgemeester’.

Na deze indrukwekkende en warme maandag was het dinsdagochtend weer vroeg dag om de koffers in te laden en op weg te gaan naar Zuid-Duitsland. Onderweg hebben we genoten van een heerlijke lunch. Helaas hebben we onderweg even in de file gestaan waardoor we ’s avonds later in het hotel aan kwamen. Hier stond een heerlijk diner voor ons klaar en is vervolgens iedereen lekker gaan slapen.

Woensdag was dan de laatste reisdag van deze mooie 10-daagse reis. We zijn deze dag gestopt op de plekken waar we op de heenreis ook gestopt zijn. Leuke onderbrekingen van de busreis! Tegen 17:00 waren we weer in Zeddam en hebben we als groep de reis samen afgesloten onder het genot van een diner.

De reis Idyllisch Istrië was een prachtige en veelzijdige reis! Een dikke aanrader.

Bekijk hier alle reizen naar Kroatië>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief