4 indrukwekkende nationale parken van Kroatië

Kroatië het land met een wonderschone natuur, gezellig stadjes en helderblauw water is een perfect vakantieland. Kroatië staat ook bekend om haar schitterende nationale parken. In totaal zijn er acht nationale parken, maar in deze blog lichten wij vier fantastische parken uit!

Kornati Nationaal Park

Het Kornati Nationaal Park ligt midden in het centrale gedeelte, tussen de steden Zadar en Sibenik, van de Adriatische Zee. Het bestaat uit circa 140 onbewoonde eilanden en klippen. Je kan met een boot tussen al deze eilanden door een tour maken en/of een fantastische wandeling maken op één van de eilanden. Vanaf de top van de heuvels heb je een spectaculair uitzicht op Kroatië en de felblauwe zee, geweldig!

Paklenica Nationaal Park

Dit Nationale Park is de perfecte plek voor bergbeklimmers, mountainbikers, hikers en wandelaars. Het is een verbazingwekkend mooi natuurgebied. De bossen, de bergen en de prachtige baaien, zorgen ervoor dat je hier heerlijk kan wandelen. Onder leiding van een gids kan je zelfs de grotten van binnen zien!

Krka Nationaal Park

Krka is één van de mooiste natuurlijke attracties van Kroatië. De wandelpaden worden gevormd door houten vlonders, die zorgen ervoor dat de meren, beekjes en moerassige gebieden met elkaar verbonden worden. Je kunt hier dus heerlijk wandelen! Dit park heeft verschillende indrukwekkende watervallen die je gezien moet hebben. In de zomer kan je zelfs in dit park zwemmen.

Plitvice Nationaal Park

Plitvice Nationaal Park heeft betoverende watervallen en bijzondere meren in een beboste omgeving. De 16 meren worden verbonden met elkaar door de watervallen en dat geeft een spectaculair gezicht! Een wandeling door dit sprookjesachtige park moet daarom ook zeker op je bucketlist staan.

Wil jij nu ook deze fantastische nationale parken bezoeken? Tijdens onze reis busreis ‘de mooiste nationale parken van Kroatië’ gaan we al deze parken bezoeken! Klik hier voor meer informatie over deze busreis.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief