Overweldigende natuur in de Dolomieten en Zuid-Tirol, Italië

In Zuid-Tirol vind je het beste van Oostenrijk en Italië samen. Zuid-Tirol in Italië is Duitstalig en doet mede daarom Oostenrijks aan. De typische grillige Dolomieten steken overal hoog bovenuit. Ook qua eten vind je hier het beste van deze twee landen met heerlijke typische boerenstreek gerechten, gekruid met de charme van de Middellandse Zee. De mensen zijn vriendelijk en de gastvrijheid bijzonder. Tijdens deze reis heb je veel vrije tijd om de omgeving zelf te ontdekken maar we maken ook mooie uitstapjes.

Hotel Alpenhof in LutagoHotel Alpenhof Lutago

Tijdens onze reis verblijven we in hotel Alpenhof in Lutago. Een prachtig driesterren hotel met vele gezellige hoekjes en een uitstekende keuken. Bovendien heeft het hotel een verwarmd binnenzwembad met sauna en een overdekt terras. Ook is er gratis wifi om de mooie vakantie foto’s al van af het hotel naar uw dierbaren te verzenden. Het team is zeer vriendelijk en opgewekt zenemen allemaal stuk voor stuk de tijd voor u. De familie van hotel Alpenhof is altijd aanwezig en staat ook altijd voor u klaar.

Dolomieten

Dan zijn er natuurlijk de uitstapjes die wij gaan maken in dat prachtige Zuid-Tirol. Neem de Dolomieten tour, een prachtige tocht. Via diverse passen doorkruisen wij de hoogtepunten van dit berg massief. De prachtige kleuren van het gesteente de afwisseling van passen en uitzichten zijn echt adembenemend elke keer weer. Dan gaan we nog naar de Seiseralm: een prachtig plateau met heerlijk wandelgebied. Ook is hier nog een koetsentocht mogelijk.

GardameerGezicht op Malcesine aan het Gardameer

We gaan naar het bekende Gardameer met een bezoek aan Malcesine. Dit dorpje heeft met zijn nauwe steegjes en gezellige straatjes waar je op eigen gelegenheid kunt ronddwalen. Daarna gaan we met een privé boot naar Limone. Deze stad en omgeving staat bekend om de boomgaarden met citroenen en de Limoncello likeur.

Kopermijn

Ook is een bezoek naar de kopermijn zeer de moeite waard. Deze mijn is tevens een kuuroord voor mensen met long problemen. In deze mijn is een zeer goede lucht kwaliteit waar veel long patiënten baat bij hebben.

Wat moet je zeker doenBrood bakken op traditionele wijze

  • – Wandelen naar de waterval vanaf Lutago
  • – Een koetstocht maken op de Seiser Alm
  • – Genieten van het uitzicht vanaf de Speikboden berg
  • – Broodbakken en lunchen met Tiroler Muziek op de Ahrntaler Alm

Ik wil u allen zo graag deze reis aanbevelen en u zo graag dit gebied laten zien en een heleboel vertellen. Twijfel niet: u zult een prachtige vakantie beleven. Bekijk hier de reis voor meer informatie en om te reserveren.

Over Marcel Boswinkel

Ik ben woonachtig in het mooie Twentse land en ben bijna 30 jaar werkzaam bij Oad. Hoe ik bij Oad terecht ben gekomen is eigenlijk vanaf mijn geboorte al bepaald. Mijn vader is 40 jaar chauffeur bij Oad geweest en mijn broer Frank werkt er al net zoals als ik. Zelf heb ik vele landen door Europa doorkruist. Mijn voorkeur gaat uit naar de Alpenlanden met uiteraard de Dolomieten op de eerste plaats, gevolgd door Engeland en Noorwegen. Mijn moto is vrijheid, blijheid en gezelligheid. Graag zou ik u treffen en u heel veel vertellen over de volgende reis naar Lutago.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief