Reisverhaal: “Een busreis naar Toscane”

Ben je nog aan het twijfelen over waar de reis in het jaar 2016 naar toe gaat? Lees dan eens dit blog over busreizen naar Toscane. Misschien kan ik je overtuigen van de prachtige omgeving en de mooie cultuur van Italië.

Waarom Toscane?

Toscane behoort tot de mooiste streken van Italië en geniet behalve vanwege de vele beroemde kunstschatten ook bekendheid als een gastronomisch walhalla.

Toscane is een regio in centraal Italië. De belangrijkste bestemmingen in Toscane zijn Florence, Pisa, Lucca, Siena en nog een aantal andere mooie gebieden. Naast de omgeving en de natuur staat Toscane bekend om zijn wijnen. Samen met Piemonte behoort Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. Niet voor niets is de Chianti-streek de bekendste van Toscane. Met zijn glooiende wijnhellingen en de kleine weggetjes. Naast de mooie gebieden heeft Toscane ook een eiland: Elba. Dit is het grootste eiland voor de kust van Toscane. De schitterende stranden en groene heuvels begroeid met wijn- en olijfgaarden trekken nu voornamelijk  dagjesmensen die met de veerboot vanuit Livorno of Piombino naar de hoofdstad Portoferraio komen.

Ontspannen busreizen Italië

Tijdens jouw reis naar Toscane kun je vele dagtochten die die je vanuit jouw hotel maakt, begeleidt door lokale gidsen. Zij laten je steeds de verborgen plekken zien en laten je zien hoe spaghetti gemaakt wordt, laten je proeven van wijnen en typisch Italiaanse nagerechten als ‘panforte’ en ‘cantuccini’ met ‘vin santo’.

Het voordeel van met de bus reizen ten opzichte van met het vliegtuig is dat je onderweg ook al de mooiste landschappen ziet en een heerlijk kunt ontspannen. Wanneer je zelf vervoer regelt, bijvoorbeeld met de auto, heb je veel minder tijd om onderweg te genieten van al het moois om je heen. Een bus heeft vaak diverse opstapplaatsen in Nederland waardoor je zelf nooit ver hoeft te reizen voordat je heel comfortabel in een bus stapt die je naar de eindbestemming brengt.

Eén tip! Ben je een aantal dagen in Toscane? Breng dan een bezoek aan het kleine stadje Lari met zijn fort maar vooral vanwege de spaghetti. Er is een originele pastamakerij waar je zelf het gehele productieproces kunt zien van de spaghetti. Echt een aanrader! Na dit bezoek aan de pastamakerij kun je heerlijk in Lari verschillende soorten pasta proeven als lunch. Om dit compleet te maken ga je daarna naar Pisa met een lokale gids met de wereldberoemde Toren van Pisa op de “Piazza dei Miracoli” met de bekende toren, de kathedraal, de doopkapel en de indrukwekkende Camposanto begraafplaats.

Daarom dus een busreis naar Toscane

Ik zit nu in gedachten al helemaal in de Italiaanse straatjes pasta te eten met een heerlijk glas Italiaanse wijn. Jij ook? Zoals eerder genoemd heeft een busreis mijn voorkeur ten opzichte van zelf rijden of met het vliegtuig. Bekijk hier onze reizen naar Toscane. Veel plezier!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief