De 7 mooiste meren van het prachtige Italië

Italië, een populaire vakantiebestemming van vele Nederlanders, staat bekend om haar prachtige steden en het overheerlijke Italiaanse eten. Maar daarnaast heeft Italië natuurlijk vele wonderschone meren, waar je heerlijk aan kunt ontspannen! In deze blog worden zeven geweldige meren van Italië uitgelicht.

Gardameer Gardameer

Allereerst natuurlijk het bekendste en het populairste meer van Italië, het Gardameer! Het Gardameer is het grootste meer van Italië en het is een heerlijke plek om je vakantie door te brengen. Het diepblauwe water, de pittoreske dorpjes, de verschillende soorten bomen en de bergen zorgen voor een schilderachtig landschap. De dorpjes en de steden proberen het authentieke Italiaanse karakter zoveel mogelijke te behouden, dus ondanks de vele buitenlandse invloeden blijf je het echte Italië beleven.

Bewonder het Gardameer tijdens onze busreis ‘Schilderachtig Gardameer’. Klik hier voor meer informatie over deze reis.

Ortameer

Het Ortameer ligt in het noorden van Italië. Het mag wel een klein meer zijn, maar is zeker net zo mooi als de grotere meren! Het meer is omringd door bergen en heeft een bijzondere lichtinval. Doordat het licht op een bepaalde manier invalt, heeft het meer een betoverende gloed over zich heen. Midden in het meer ligt het kleine eilandje Isola San Giulio, die gekenmerkt wordt door het Benedictijner Klooster. Het sprookjesachtige meer samen met de authentieke sfeer van de omliggende dorpjes zorgen ervoor dat je dit wilt bezoeken!

 

ComomeerComomeer

Het Comomeer is van glaciale oorsprong en is het diepste meer van Italië. Het twee na grootste Italiaanse alpenmeer is een populaire bestemming voor zowel toeristen als Hollywood sterren. Het meer heeft een prachtige omgeving met onder andere de fantastische stad Como, gezellige dorpjes en vele watersport mogelijkheden! Je kunt er zelfs ook nog heerlijk wandelen.

Laghi di Fusine 

Tussen de hoge kale bergen en de dichtbegroeide dennenbomen liggen de kristalheldere meren van Fusine (Lage Inferiore en Lago Superiore). Het water van deze gletsjermeren heeft elk seizoen een andere gloed en vooral de turquoise gloed geeft een magisch gezicht. Je kunt ook een heerlijke wandeling rondom het meer maken en genieten van deze parel!

Tijdens onze busreis ‘Drielandenreis Italië, Oostenrijk & Slovenië’ bezoek je onder andere Laghi di Fusine en andere prachtige meren in Oostenrijk en Slovenië! Bekijk hier deze fantastische reis.

Het Meer van LuganoMeer van Lugano

Het Luganomeer ligt zowel in Italië als in Zwitserland, maar hoort zeker in dit lijstje thuis. Het meer ligt tussen twee andere bekende meren in, namelijk Lago Maggiore en het Comomeer. Het meer is omringd door schitterende bergen, vele culturele bezienswaardigheden en is rijk aan natuur. De grootste stad is de naamgever van het meer, namelijk Lugano! Vanuit de stad kan je een wandeling maken langs het meer of je kunt gaan winkelen in de leuke winkelstraatjes.

Meer van MergozzMeer van Mergozzoo

Lang geleden was het Meer van Mergozzo nog onderdeel van het Lago Maggiore, maar tegenwoordig zijn de twee meren van elkaar gescheiden door constante zandafzettingvan de rivier Toce. Het meer met haar zuivere heldere water is ideaal om in te zwemmen! Het dorp Mergozzo, met haar smalle straatjes en prachtige binnenplaatsjes, is zeker een bezoek waard. Geniet daar van de rust en de Italiaanse sferen!

 

 

Lago Maggiore Lago Maggiore

Het uitgestrekte Lago Maggiore ligt grotendeels in Italië, maar ook in Zwitserland. Het meer heeft een spectaculaire ligging: het ligt namelijk tussen de bergen, heeft een kleurrijke begroeiing en er zijn verschillende leuke dorpjes om te bezoeken! In het Lago Maggiore liggen verschillende eilanden, de bekendste zijn dan ook de Borromeïsche eilanden. Op Isola Bella kan je bijvoorbeeld prachtige tuinen bezoeken en het paleis van de familie Borromeo! Het beste uitzicht op het meer heb je vanaf één van de bergen.

Nieuwsgierig geworden naar deze meren? Tijdens onze busreis ‘Piemonte en Italiaanse meren’ bezoek je maar liefst vijf van deze meren! Kijk hier voor meer informatie!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief