De 6 oudste kerken van Italië

 
In Italië vind u talloze ontzagwekkende kathedralen en basilieken. De Italiaanse kerken bieden inzicht in de religieuze en culturele tradities van het land. Dit zijn de 6 oudste kerken van Italië die u gezien moet hebben!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

St. Mark’s Basilica, Venetië

De Basiliek van St. Mark werd gebouwd in 1071. Sinds die tijd verzamelt dit iconische Venetiaanse monument sierlijke mozaïeken, ceremoniële voorwerpen en sculpturale meesterwerken. Waaronder de vier bronzen paarden die naar Venetië werden gebracht in de tijd van de Vierde kruistocht.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kathedraal van Florence, Florence

De kathedraal is misschien wel het meest herkenbare oriëntatiepunt van Florence. De Duomo staat in het midden van het historische centrum en is bekroond met de prachtige Domkoepel van Brunelleschi. De bakstenen koepel is de grootste ooit gebouwd! Filippo Brunelleschi kreeg de opdracht om de koepel in 1420 te bouwen en 16 jaar later te voltooien.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

St. Pietersbasiliek, Vaticaanstad

De St. Pieter is gebouwd tussen 1506 en 1626. De kathedraal is onder ander ontworpen door Michelangelo en Gian Lorenzo Bernini. De St. Pieter ligt in Vaticaanstad en is de site van talloze jaarlijkse pauselijke liturgieën en is waar veel pausen sinds de vroegchristelijke periode zijn begraven.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Basiliek van San Francesco d’Assisi, Assisi

De basiliek van San Francesco d’Assisi  dateert uit 1230 en werd in 1288 als belangrijke basiliek aangewezen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het transept, de abside geschilderd door Cimabue en de beroemde fresco’s van Giotto.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kathedraal van Siena, Siena

Deze grote middeleeuwse kerk werd 1380 voltooid en is gedeeltelijk ontworpen door Nicola Pisano. De rijkversierde façade is gebouwd uit zwart en wit marmer. De kathedraal van Siena is een prachtig voorbeeld van de Italiaanse gotische architectuur.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kathedraal van Milaan, Milaan

De augustus Duomo di Milano is de grootste Gotische kathedraal ter wereld en de grootste kerk in Italië. De bouw van de kathedraal heeft bijna 600 jaar in beslag genomen! De Dom is versierd met tientallen torentjes, duizenden beelden en staat in het hart van Milaan.
 
 
Zin in een vakantie naar Italië? Bekijk hier ons reisaanbod >

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief