Zuid-Engeland & Isle of Wight, de overweldigende Engelse kust

Engeland: beleefde mensen en mooie landschappen

Links rijden, daar begint het mee als wij Engeland binnenrijden. Daar went u heel snel aan. Hopelijk valt het u ook op, hoe hoffelijk de mensen hier in het verkeer zijn.

Daarnaast de glooiende groene landschappen, die het een mooi uitzicht geven. Of anders de hoge struiken vlak langs de smalle wegen maken het of u in een tunnel van “de natuur” rijdt.

Als u aan Engeland denkt, denkt u wellicht aan slecht weer en regen, met frisse temperaturen. Juist in het gebeid rondom Bournemouth is het een heel aangenaam klimaat met heerlijke temperaturen. In de zomer voelt het zelfs aan alsof u op vakantie bent aan de Middellandse Zee. Een regenbuitje kan altijd wel, dus neem wel u paraplu mee!
Wat mij persoonlijk erg aan spreekt zijn de Engelse beleefdheid en behulpzaamheid van de Engelse mensen.

Tijdens de reis bezoeken we typisch Engelse tuinen en het Nationaal Park New Forest. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om met mij mee te gaan naar het tuinen eiland Isle of Wight. Hier zien we de mooie omgeving, tuinen en het Osborne House van koningin Victoria. Naast de vele natuur bezoeken we meerder steden zoals het Romeinse Bath en Bournemouth. Het historische fenomeen Stonehenge mag natuurlijk niet aan ons programma ontbreken.

Mijn persoonlijk favorieten

 • Abbotsbury Suptropical Gardens
  Komt u binnen dan heeft u geen idee hoe groot dit park eigenlijk wel is. Door slim gebruik te maken van slingerende paden en van hoogtes, kunt u enige tijd doorbrengen in dit park. Het is een veelheid van subtropische planten, maar ook een veelheid van planten zoals u die ook vaak in Nederland vindt. Na een klim heeft u een prachtig uitzicht op zee met links de steile rotswanden en rechts Chesil Beach.
 • De plaats Salisbury
  Salisbury heeft een mooie historische binnenstad met leuke winkelstraatjes en historische gebouwen, waaronder enkele eeuwenoude pubs. Het centrum van Salisbury is compact en vanaf het centrale marktplein zijn alle bezienswaardigheden en winkelstraten van Salisbury lopend te bereiken. Winkelen kunt u in de straatjes van de winkelcentra Old George Mall en The Maltings.
  De mooiste straat van Salisbury is High Street. Aan het einde van deze straat, loopt u door de stadspoort en staat u voor de beroemde kathedraal.
  Het Salisbury museum ligt tegenover de kathedraal van Salisbury in het King’s House in St. Anna Street. Het museum heeft een verzameling archeologische vondsten van de prehistorie tot en met de Normandische invasie. U heeft dus keuze genoeg om u zelf te vermaken in de stad Salisbury!
 • Nationaal Park New Forest
  Een mooie route rijden we door het natuurgebied New Forest. De afwisseling van bomen, struiken en planten maken dit een bijzondere rit. Evenals de wilde pony’s die er los rondlopen. Met als extra een stop in het plaatsje Lyndhurst, waar u even de benen kunt strekken, een kopje koffie kunt drinken of het bezoekerscentrum New Forst kunt bezoeken.

De afwisseling van steden, tuinen en natuur staat voorop tijdens deze reis. Ondanks het drukke programma, heeft u zelf veel vrije tijd om deze afwisseling te bezoeken. Veel vrijheid tijdens deze reis, niets moet alles mag. Hier kunt u de reis bekijken en boeken. Zie ik u aan boord?

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief