Willingen in het Sauerland

Sauerland: het land van de 1000 bergen

Sauerland is een heel bijzonder deel van Duitsland niet ver van Nederland gelegen. Het landschap is hier bergachtig en het wordt niet voor niets ‘het land van de 1000 bergen’ genoemd. In de winter zijn hier vele mogelijkheden om te skiën met winterse vergezichten maar ik vind het in de zomer nog mooier met historische dorpen gelegen in het groen. Het landschap bestaat uit veel bossen met daar tussen grote graslanden. Als we op hogere gebieden rondrijden zal u zeker genieten van de mooie uitzichten.

Sauerland en Duitsland zijn mijn favorieten

Ruim 30 jaar zit ik al in het vak en de laatste jaren rij ik heel veel in Duitsland. Sinds 10 jaar rij ik de reis naar Willingen en kom regelmatig in Berlijn. Ik heb in mijn carrière veel landen bezocht maar Duitsland blijft toch mijn favoriet. Het is dichtbij maar het bergachtige landschap rondom Willingen voelt als echt ver weg van Nederland.

Willingen en andere leuke dorpen

Willingen is een gezellig dorp met een aantal leuke terrasjes. De overweldigende natuur nodigt uit tot het maken van wandelingen over het goed bewegwijzerde padennetwerk. Naast Willingen brengen we ook een bezoek aan Korbach. Dit stadje staat bekend om de dubbele stadsmuur en de vele vakwerkhuizen gelegen in het historische centrum. Winterberg kenmerkt zich door de Sint Jacobuskerk in het oude centrum. Ook hier zien we vele vakwerkhuizen wat zorgt voor een pittoreske sfeer.

Aangezien we in een bergachtig gebied zijn raad ik u aan om goede (wandel)schoenen mee te nemen.

Wat maakt deze reis zo speciaal

  • – Het bezoek aan de Mühlenkopfschanze. We gaan helemaal tot de top waar u kunt ervaren hoe de skispringers zich voelen op enkele seconden voor de sprong.
  • – Schloss Arolsen. Het slot waar koningin Emma is geboren en opgegroeid.
  • – De Drechselstubbe in Düdinghausen waar u kennis maakt met maken van houten schaaltjes, kaarsenstandaards en andere leuke houten voorwerpen. Dit wordt met een machine gemaakt uit vroeger tijden en er zijn nog maar een aantal mensen die deze ambacht nog uitvoeren. Deze excursie is inclusief geschiedenis van het dorp en natuurlijk onbeperkt koffie/thee en heerlijke verse wafels.
  • – We verblijven in Hotel Friederike waar de familie Stede zal zorgen dat u niets te kort komt. U kunt genieten van het mooie zwembad en sauna.

Voor meer informatie over de reis naar Willingen in klikt u hier. Mag ik u binnenkort aan boord begroeten?

Ans Hubertse, chauffeur Oad

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief