De mooiste wandelingen in bijzonder Noord-Engeland

Dit is echt een fantastische wandelreis door Noord-Engeland! Hoewel alle wandelreizen van Oad erg mooi zijn is deze wandelreis een beetje mijn lieveling. Het geeft echt het landelijke gevoel van Groot-Brittannië weer. We maken korte afstanden met de bus en zijn veel buiten aan het wandelen of bezoeken leuke dorpjes, stadjes en zelfs een prachtig kasteel.
Vooral de afwisseling van de nationale parken is erg bijzonder. We bezoeken maar liefs vier nationale parken. Ondanks dat ze dicht bij elkaar liggen zijn ze ieder toch heel anders; het Lake District met zijn meren, The Yorkshire Dales met haar oneindig vele stenen muurtjes, The North Yorkmoors dat als een hoog plateau aan zee ligt en natuurlijk het hele grote Northumberland National Park met de beroemde Romeinse Muur Hadrian’s Wall.

Bijzonder Noord-Engeland

Het noorden van Engeland is een totaal ander gebied dan bijvoorbeeld Schotland of Zuid-Engeland. Dat maakt Groot-Brittannië zo bijzonder; ieder deel heeft zijn eigen cultuur en karakteristieke landschap. Ik vind dit zelf één van de mooiste delen van Groot-Brittannië. Het is hier dat je de typische Engelse landschappen treft, met glooiende heuvels, groene dalen en tal van stapelmuurtjes die de weilanden van elkaar scheiden.

De mooiste nationale parken

Het noorden van Engeland heeft prachtige en de beroemde nationale parken; het adembenemende Lake District, the Yorkshire Dales, The North York Moors en het Northumberland National Park. Het Lake District is bekend vanwege Beatrix Potter en de beroemde Engelse dichter William Wordsworth. Op deze wandelreis vermijden wij het toeristische Lake District en wandelen wij rondom één van de mooiste meren: Derwent water.

Hoe noordelijker hoe vriendelijker

De mensen in Noord-Engeland zijn bijzonder aardig. Men zegt wel eens hoe noordelijker je komt hoe vriendelijker de mensen zijn. Hoewel ik de mensen in heel Groot-Brittannië aardig vind, zijn de mensen in dit noordelijke deel inderdaad heel vriendelijk. De mannen hebben de typische geruite Yorkshire pet op en bij het voorbij lopen raken ze altijd de klep van de pet aan als een soort van groet. Erg aardig en charmant!

Hoogtepunten van deze wandelreis

  • Hadrian’s Wall – Wij wandelen op deze reis langs het mooiste deel van de muur; van Cawfield naar Housesteads. Hier vind je nog de echte Romeinse muur; een bijzondere ervaring. Voordat we langs de muur gaan wandelen bezoeken we het Roman Army Museum. Hier wordt een bijzondere 3D film wordt vertoond. Na deze film wordt de wandeling langs de muur nog specialer, omdat je hebt gezien hoe de Romeinen de muur hebben gebouwd en hoe zij hier leefden.
  • Beamish – Het mooiste openlucht museum wat ik zelf heb gezien. Hier krijg je een goed beeld van hoe men in Noord-Engeland heeft geleefd in de 19e en begin 20ste Je kunt je van het ene deel van het openlucht museum laten rondrijden per oldtimer bus of tram. Er is zelfs nog een heerlijke fish and chips shop die nog echt in krantenpapier de patat verkoopt. Hoe Engels wil je het hebben!
  • Stenen muurtjes – Vooral in de Yorkshire Dales kom je oneindig veel stenen muurtjes tegen. Ze zijn gestapeld zonder dat er specie tussen zit. Ze worden ook wel “Dry Stone Walls” genoemd. Tijdens onze wandelingen lopen wij door de groene dalen met de typische stapelmuurtjes. De schapen zullen ons nieuwsgierig aankijken en zich afvragen waar wij naar toe gaan.

Voor meer informatie over deze wandelreis en reserveren klikt u hier.

Over Carin Rosseboom

Ik werk al bijna 20 jaar bij Oad, eerst als reisleider en sinds 2001 als chauffeur/reisleider. Mijn specialisme is Groot-Brittannië. Hier heb ik gestudeerd, gewerkt en gewoond. Groot-Brittannië heeft mij altijd getrokken. Het is moeilijk uit te leggen, maar de combinatie van natuur, de bewogen geschiedenis en de zeer vriendelijke mensen maken het land bijzonder.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief