Sprookjesachtig Denemarken

Dames en heren, graag vertel ik u meer over sprookjesachtig Denemarken. Eerst zal ik mezelf voorstellen. Ik ben Jan Zwiep en sinds 1996 ben ik buschauffeur bij Oad. Vanaf 2006 is Denemarken het land wat ik het meest hebt bezocht.

Direct naar Denemarken

Zelf vind ik het altijd zeer prettig dat we rechtstreeks naar de bestemming heen en terug rijden zonder een extra overnachting onderweg. Dit is goed te doen want het is maar 650 km vanaf ons overstappunt in Zeddam.

Deense hotels

De hotels tijdens deze reis zijn met zorg uitgekozen. De viersterren Comwell Resorts heeft meerdere hotels in ‘Danish style’ in Denemarken. Wij hebben gekozen voor de mooiste locaties dichtbij het strand of aan een fjord zoals het Comwell Hotel Køge Strand****.

Culinair genieten

Culinair gezien kunnen de Denen er ook wat van. Elke avond tijdens het diner, geserveerd aan tafel, zie ik onze gasten vooraf foto’s maken van de prachtig opgemaakte borden voorzien van gezond en lekker Deens eten. Dus geen grote Slemmer-buffetten maar met liefde op maat gemaakte lekkernijen. Een passend wijntje of een Tuborg of Carlsberg biertje erbij en het is compleet. En na het diner kunt u een heerlijke strandwandeling maken op het brede zandstrand. Elke ochtend geniet u van een uitgebreid ontbijtbuffet met de bekende Polster worstjes, ham & eggs en pancakes. Of juist licht met vezelrijk brood, Arla kaas, yoghurt en vers gemixte smoothies. In ieder geval mag een vers gezette cappuccino niet ontbreken.

Tijdens de reis gaan we ook, net als de Denen zelf, een Smörrebröd-picknick beleven met vis, vlees, diverse groenten en fruit, wijn en sap. Natuurlijk doen we dat in de open lucht.

De keuze is aan u

De dag dat we vrij zijn hebben we lekker de tijd aan ons zelf, en kunt u maximaal genieten van het stadje Køge, het miniatuur park of heerlijk fietsen met een huurfiets van ons hotel. U heeft ook de mogelijkheid om de trein te nemen naar de Deense hoofdstad Kopenhagen voor een bezoek aan de Zeemeermin, de Nyhaven en vele musea.

Funen

Ons tweede hotel, goed voor drie nachten, aan een fjord op het eiland Funen, noem ik altijd ons landelijke hotel. Rustig gelegen met dezelfde hoge standaard als het eerste hotel. Vanaf het terras of balkon is het een verademing om te zien hoe de zon onder gaat tussen de twee gigantische bruggen. Uw vakantie is afwisselend en elke dag is anders.

Bezienswaardigheden die u niet wilt missen zoals:

  • De tuinen bij Frederiksborg en het geweldige Egeskov kasteel.
  • Het geboortehuis van de schrijver van o.a. het Disney succes Frozen: Hans Cristian Andersen in Odense.
  • De oudste stad van Scandinavië, gesticht door de Friezen en Vikingen: Ribe.

De dag naar buurland Zweden is natuurlijk ook zeer interessant via de beroemde Oresondbrug naar Malmö. Hier maak ik altijd een rondrit langs alle bezienswaardigheden zoals het bekende gebouw de Turning Torso en gaan we winkelen en lunchen op het mooiste plein van Malmö: het Stortoget. Bekijk hier de complete reis en reserveer nu.

Graag tot ziens in een fijne Oad Bus naar Denemarken.

Groeten Jan Zwiep

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief