Met de smaakpapillen op vakantie

In tijden van COVID-19 moeten we het thuis gezellig maken, daarom probeer ik zoveel mogelijk gerechten te maken uit het buitenland. Enerzijds omdat ik gek ben op buitenlands eten en anderzijds omdat ik het toch wel mis dat we nu in deze tijd niet of met maatregelen op vakantie kunnen.
Eén van de lekkerste hapjes die mij een echt vakantiegevoel geven zijn de Italiaanse bruchetta’s. Heel makkelijk te maken en ook nog goed voor te bereiden voor als je mensen te eten krijgt. Gebruik een gezellige serveerplank en het lijkt alsof je in een restaurant in Italië zit.

Wat heb je nodig:
1 stokbrood (bij voorkeur ciabatta)
4 sappige tomaten
1 teen knoflook
Peper en zout
Olijfolie
Verse basilicum

Hoe bereid je het;
Verwarm de oven op 160 graden op de grillstand
Snij een kruisje aan de onderkant van de tomaten en leg deze in een kom met heet water en wacht 2 minuten
Spoel de tomaten af met koud water en verwijder nu (gemakkelijk) het velletje van de tomaat
Verwijder het hart met de zaadjes van de tomaat. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes
Snij de basilicum fijn
Leg de blokjes tomaten en basilicum (bewaar een beetje basilicum voor garnering) in een kom en voeg er een scheutje olijfolie aan toe
Snij het stokbrood in plakjes en wrijf de plakjes aan beiden kanten in met een teentje knoflook. Hierna bestrijk je elk plakje met aan beide kanten met olijfolie.
Leg de broodjes op een bakplaat en plaats ze in de oven. Houdt de broodjes in de oven goed in de gaten en haal ze uit de oven als ze een beetje goud bruin zijn (en knapperig).
Leg de broodjes op een mooie serveerplank en leg het tomatenmengsel op de sneetjes brood. Garneer met de basilicum die je apart hebt gehouden.

Meestal maak ik na deze lekkere hapjes een pasta om nog even in Italië te blijven. Dit kan een simpele tagliatelle zijn met truffel en salieboter of een ravioli met garnalen, crème en rucola. Ik vind de Italiaanse keuken altijd onwijs smullen. Thuis in mijn eigen keuken is het al een feestje om dit soort mooie gerechten klaar te maken en samen op te eten met vrienden of familie. Hoe meer aan de tafel hoe beter, precies zoals de Italianen ook zeggen! Maar in een restaurant in Italië zitten waar de kruiden en truffelgeur je tegemoet komt en met een heerlijk glas wijn, daar maak je mij echt blij mee. Deze gedachten helpen in deze tijd en ik hoop snel weer zelf naar Italië te mogen om er daar van te genieten!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief