6 tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje, teamuitje of incentive

Ben jij degene die het bedrijfsuitje, teamuitje of incentive moet organiseren? Of wil je met de vereniging op reis en weet je niet waar je moet beginnen? Het bedenken van activiteiten en een passende reis vinden kan best complex zijn en veel werk en stress opleveren. Oad kan je helpen bij het organiseren van de reis en je het werk uit handen nemen. Volledig op maat, helemaal naar jouw wensen en passend bij jouw budget. We geven je 6 tips waar je aan moet denken!

 

Tip 1: Bepaal het budget

First things first: bepaal het budget dat beschikbaar is, of beschikbaar wordt gesteld, en vraag jezelf af wat inbegrepen is in het budget. Zijn dit alleen de vervoerskosten en accommodatie? Hoe zit het dan met de activiteiten? En wordt er in het budget ook rekening gehouden met de kosten voor het eten en drinken? Daarnaast moet je uiteraard weten hoe groot de groep is en het aantal kamers dat je nodig hebt. De prijzen tussen bijvoorbeeld een 1- of 2-persoonskamer kunnen namelijk behoorlijk verschillen! Zodra het budget is bepaald en je weet waarvoor het budget is bestemd, kun je gaan beginnen met het plannen van de reis.

 

Tip 2: Plan de reis zo vroeg mogelijk

Een van de eerste dingen waar je hoogstwaarschijnlijk tegenaan gaat lopen is de beschikbaarheid van andere collega’s of leden van de groep. De een heeft kinderen, de ander heeft weer een verjaardag en de benjamin van de groep gaat weer eens naar een festival. Plan dus vroeg wanneer je met elkaar weg wilt gaan en hou vast aan die datums! Daarnaast zijn accommodaties, (vlieg-) tickets en activiteiten afhankelijk van beschikbaarheid. Zeker als je reist met een grote groep! In principe geldt de regel: des te eerder je plant, des te ruimer het aanbod is!

 

Tip 3: Bepaal de reden van de reis

Zoveel mensen, zoveel wensen! Probeer je allereerst te beperken tot de kern: wat wil je met de reis bereiken? Of welk doel heeft de reis? Is het thema bijvoorbeeld teambuilding, vraag dan naar – of bedenk zelf – een geschikte bestemming in het binnen- of buitenland waar voldoende activiteiten zijn die een bijdrage leveren aan de teamgeest. Probeer ten tweede het aantal mensen waarmee je overlegt zo beperkt mogelijk te houden, zoals bijvoorbeeld alleen met de leden van de directie of het team van de organisatie. Je kunt immers niet aan alle wensen voldoen. Op deze manier hou je het makkelijk voor jezelf en vermijd je oneindige discussies over hoe het programma eruit moet komen te zien.

 

Tip 4: Zoek een betrouwbare partner om de reis mee te organiseren

Het organiseren van een meerdaagse groepsreis kan behoorlijk complex en tijdrovend zijn. Zeker als je meerdere activiteiten gaat doen! Daarnaast brengt het risico’s met zich mee wanneer je de reis zelf samenstelt, je bent dan bijvoorbeeld niet gedekt door de SGR en ANVR. Je doet er daarom verstandig aan om te kiezen voor een betrouwbare partner die je daarbij kan helpen, zoals Oad Groepsreizen op maat. Het bespaart je niet alleen veel tijd en stress, je kiest ook meteen voor expertise en ervaring. Of je nou kiest voor een citytrip New York, een parfumworkshop wilt houden in Rome, bonbons wilt proeven in Antwerpen of een bezoek wilt brengen aan de Expo in Dubai: met al ruim 35 jaar aan ervaring weten we hoe we jouw groepsreis op maat kunnen maken en hoe we het tot een succes kunnen brengen!

Bekijk hier de website

 

Tip 5: Vraag om een reisbegeleider

Wanneer je een Oad reisbegeleider meeneemt op reis, ben je verzekerd dat er 24/7 een specialist in de buurt is die je kan helpen bij calamiteiten. Of het nou een koffer is die niet is aangekomen, een collega die onverhoopt ziek wordt of een naam die niet juist is gespeld op een ticket: bij Oad kennen we de spelregels in de reiswereld en weten we de problemen snel en efficiënt op te lossen. Daarnaast is er iemand bij je die de logistieke onderdelen van de reis in goede banen kan leiden, dingen vooraf kan checken en jouw als contactpersoon volledig kan ontzorgen. Zo kun je zelf ook maximaal van de reis genieten!

Bekijk hier de website

 

Tip 6: Regel een goede reis- en annuleringsverzekering

Mocht er toch iemand voor of tijdens de reis moeten annuleren, dan kan een goede annuleringsverzekering je onnodige (extra) kosten besparen. Je kunt in dit geval het beste kiezen voor een groepsannuleringsverzekering, waarbij alle leden van de groep zijn verzekerd tegen annulering. Een groepsreisverzekering is er om je te verzekeren tegen onvoorziene kosten die wellicht niet zijn verzekerd bij bijvoorbeeld je zorgverzekeraar. Heb je extreme activiteiten gepland? Benoem deze dan zeker bij het afsluiten van een verzekering! Uiteraard helpt Oad je daarbij wanneer je beslist om de reis bij ons te boeken.

 

Bij Oad zit je goed

Ben jij ook van plan om een bedrijfsuitje, teamuitje of incentive te organiseren? Of ben je van plan een andere soort reis te plannen in een groep van meer dan 10 personen? Met plezier adviseren we je hierin en bedenken we samen een passend programma. Van elke groepsreis maken we een groot succes waar iedereen met veel plezier op terug kan kijken!

 

✓ Ruim 35 jaar aan ervaring voor het organiseren van groepsreizen

 Volledig op maat, naar jouw wensen

 Zekerheid van ANVR & SGR

 

Wil je meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op:

T: +31 (0)547 284 477

E: groepsreizen@oad.nl

 

Bekijk hier de website

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief