IJsland

IJsland

Wie besluit om naar IJsland op vakantie te gaan is een avonturier. IJsland is een eiland omgeven door water. De Atlantische oceaan in het zuiden, de straat van Denemarken in het westen en in het noorden grenst het aan de Groenlandzee, deel van de Noordelijke IJszee. Doordat het in de zomer niet of nauwelijks donker wordt, kun je veel doen op een dag. In de winter is het bijna de hele dag donker.

Noorderlicht

Wanneer je besluit het noorderlicht of poollicht in IJsland mee te willen maken, dan is de beste reistijd tussen eind september en mei. De Aurora Borealis zoals het eigenlijk heet zullen je zeker verrassen. Je kunt het licht zien in allerlei kleuren als bewegende bogen of als vlammen. Ook bijzonder zijn de papagaai duikers, een vogels die je voornamelijk tegen komt in IJsland en de IJslandse pony’s met hun bijzondere telgang.

Vakantie

Wanneer je op vakantie gaat naar IJsland weet je dat je een onvergetelijke vakantie gaat meemaken. Vanaf het moment dat je aankomt tot het moment dat je vertrekt. IJsland heeft meerdere actieve vulkanen. Hierdoor beschikt IJsland over stomende geisers, heetwaterbronnen en thermaal baden.

Geinteresseerd? Bekijk hier al onze reizen naar IJsland>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief