Het land van de groene heuvels, Ierland

Ierland is het land van de groene heuvels, ongerepte natuur en prachtige rotskusten. Qua temperaturen valt Ierland redelijk te vergelijken met Nederland met in de zomer temperaturen rond de 25 graden. Ierland is erg geschikt voor de natuurliefhebber maar ook als je houdt van een stevige kroegentocht!

Kustlijn

De lange kustlijn herbergt mooie vergezichten, strandjes en vissersdorpjes. Zowel de kustlijn van Ierland als de heuvels met de vele meren in het binnenland nodigen uit voor lange fiets of wandeltochten. Zo vind je in het noorden van Ierland adembenemend mooie uitzichten vanaf de Slieve League kliffen van maar liefst 601 meter hoog.

In het zuiden van Ierland vind je de populaire autoroute de ‘Ring of Kerry’. Deze route leidt je langs de kust van het schiereiland Iveragh en de baai van Dingle. Onderweg kom je langs prachtige meren, eikenbossen, watervallen en zie je schitterende panorama uitzichten.

Whisky

Ierland staat net als Schotland bekend om haar whisky. Bent u een echte whisky liefhebber? Dan moet je tijdens je vakantie echt de Old Bushmills Distillery bezoeken in Noord-Ierland. Deze whiskystokerij kreeg in 1608 haar licentie en is daarmee de oudste distilleerderij ter wereld!

In Noord Ierland vind je ook de Carrick-a-Rede-ropebridge, maar deze brug is alleen bedoelt voor echte waaghalzen! Het is een 20 meter lange touwbrug die 30 meter boven de rotsen hangt. De oorspronkelijke brug verbindt sinds 1784 het vaste land met het eiland Carrick Island. De huidige brug is in 2000 gebouwd, toch zijn er veel bezoekers die op de terugweg per boot van het eiland moesten worden gehaald!

Cultuur

Ook als je een cultuur liefhebber bent kom je in Ierland aan je trekken. In steden zoals: Cork, Dublin en Belfast vind je galeries, monumentale panden en markten met ambachtelijke producten. Wanneer je in Dublin bent is het erg leuk om een rondleiding te volgen door de Guinnes brouwerij. Aan het einde mag je zelfs in de ‘perfect pint bar’ je eigen pint Guinness tappen!

Bekijk hier al onze reizen naar Ierland>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief