Hongarije

Hongarije is hoofdzakelijk bekend door de twee grootste trekpleisters, de stad Boedapest en de strandjes langs het Balatonmeer. Echter is er nog veel meer te zien in Hongarije, of je nu van natuur of cultuur houdt, Hongarije heeft het.

Hongarije wordt omringd door andere landen, en heeft dus geen kustlijn. Hongarije heeft een landklimaat met warme zonnige zomers. Het land bestaat voor het grootste deel uit laagvlakte, ook wel Poesta genoemd. Deze natuur vind je bijvoorbeeld in nationaal park Hortobágy. Dit is de grootste aaneengesloten natuurlijke grasvalakte van Europa. Op deze grasvlakte leven de Hongaarse grijze runderen met enorme horens. Het nationaal park Hortobágy is echt de moeite waard om een keer te bezoeken.

Natuur

Voor natuurliefhebbers betekent Hongarije vogels spotten tijdens de unieke vogelreis. Je zou hier zomaar de grote trap, de keizerarend of de witrugspecht tegen kunnen komen!

Actief

Hongarije is ook erg geschikt voor een actieve vakantie. Je kunt gaan fietsen langs de Donau, paardrijden, kajakken of wandelen in de bergen.

Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Boedapest, er is veel te zien en te doen. In Boudapest vind je veel mooie gebouwen, de Donau en leuke winkels met specifiek Hongaarse producten. Ook beschikt Boedapest over 7 kilometer aan grotten die je kunt bezoeken onder de heuvels van Boedapest.

Na Boedapest en het Balatonmeer valt er dus nog veel meer moois te bezichtigen in Hongarije.

Benieuwd wat Hongarije allemaal te bieden heeft? Bekijk hier al onze reizen naar Hongarije>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief