Oad Busreis Londen, Cotswolds & Warwickshire

We raden het iedereen aan die ontzorgt wil worden!

Voor ons werk als reisagent mochten we gaan ervaren hoe het reilt en zeilt tijdens een georganiseerde busreis. We hebben beide veel gezien van de wereld maar waren nog nooit met een busreis op vakantie geweest. Dus op naar de Cotswolds & Warwickshire Engeland om weer een reiservaring rijker te worden!  We vertrekken vanuit onze opstapplaats Eindhoven en rijden met de servicelijn naar het overstappunt in Moerdijk. Na een kopje koffie ontmoeten we onze groep en kan onze reis naar de Cotswolds pas echt beginnen.

Tip: In Engeland zelf is er voldoende gelegenheid om ponden te pinnen. Vooraf ponden meenemen vanuit Nederland is niet nodig en bovendien ook duurder!

Ely & Cambridge

Na een uitgebreid ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan de prachtige kathedraal in Ely. De rest van de ochtend zijn we vrij om het plaatsje Ely op eigen gelegenheid te verkennen.Vroeg op de middag rijden we door naar Cambridge, de stad van de vele universiteiten waarvan Kings College de bekendste is. We maken een stadswandeling onder leiding van onze chauffeur. Cambridge heeft een leuk gezellig centrum met veel winkels, restaurants en een markt. Hier hebben we de middag voor onszelf. Je kunt hier bijvoorbeeld Cambridge bezichtigen vanuit een bootje dat voortgeduwd wordt door een gids. Die gidsen zijn vaak studenten die een centje willen bijverdienen. Je vaart door de stad en langs de universiteiten.‘s Avonds heeft onze chauffeur Nas een verrassing voor ons en neemt ons mee naar Londen voor een stadsrondrit Londen by Night. We sluiten de dag af aan de Thames met een heerlijk zelfgemaakt drankje en een kaasje en worstje, gemaakt door onze chauffeur.

Londen

Vandaag staat geheel in het teken van Londen. Lidy, een Nederlandse gids en woonachtig in de buurt van Londen, komt aan boord van de bus en zij geeft gedurende de 1,5 uur durende stadsrondrit uitleg. Hierna heb je de rest van de dag ter vrije besteding. Het is leuk om een boottocht over de Thames te maken of een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Big Ben, Westminster Abbey, Piccadilly Circus of Covent Garden.

Oxford

Vandaag beginnen we in Oxford. Deze stad heeft ook veel universiteiten maar is qua sfeer heel anders dan Cambridge. Oxford voelt echt aan als stad waar moderne winkels afgewisseld worden met gezellig kleine winkeltjes. Hier ligt de mooie universiteit Christ Church College. We maken hier een mooie wandeling langs de universiteit.Na Oxford rijden we ‘s middags door naar Woodstock. Hier ligt het beroemde Blenheim Palace. Dit is één van de mooiste kastelen van Engeland! Blenheim Palace is de geboorteplaats van Sir Winston Churchill. Met een audio tour hebben we het kasteel bezichtigd om daarna de prachtige tuinen te gaan bekijken.

Shakespeare

Na het ontbijt bezoeken we eerst Warwick Castle. Hier zijn meerdere musea, shows (zoals een roofvogelshow) en de Castle Dungeon. Samen met Nas, onze chauffeur, beklimmen we de toren van het kasteel.In de middag bezoeken we Stratford-upon-Avon, de geboorteplaats van William Shakespeare. We kregen genoeg vrije tijd om de plaats de verkennen en lekker te gaan lunchen. Wij bezoeken Shakespeares geboortehuis en we ontdekken een heel leuk winkeltje waar ze de Engelse fudge maken. We krijgen hier uitleg over en mogen natuurlijk de heerlijke fudge ook proeven.We sluiten de dag af in Bourton-on-the-Water, ook wel het Venetië van de Cotwolds genoemd. Een heel gezellig plaatsje met leuke, mooie huizen en een goede sfeer. Door het plaatsje loopt een langzaam stromende rivier waar met mooi weer heerlijke verkoeling te vinden is.

De Cotswolds!

Vandaag staat in het teken van de Cotswolds! Wat is het hier prachtig. Heuvels, groen, schapen en liefelijke huisjes en dorpjes.We starten in Burford. Een klein plaatsje in de Cotwolds met een prachtig kerkje, winkeltjes en leuke gelegenheden om te eten en koffie/thee te drinken.Ook vindt je er veel handwerkwinkeltjes zoals een winkeltje waar ze alleen maar de meest uiteenlopende borstels verkopen. We hadden hier voldoende tijd om zelf nog even een heerlijke cappuccino te drinken.De volgende plaats is Bibury, bekend van de foto uit de OAD brochure. Helaas was het weer wat minder maar dat mocht de pret niet drukken. Een leuke wandeling gemaakt door het prachtige plaatsje met mooie huizen en prachtige tuinen. Wat heerst hier een rust.Ten slotte hebben we nog de kans om aan een Engelse afternoon tea deel te nemen. Ze noemen het echt afternoon tea en geen high tea. We genieten van onbeperkt thee en krijgen twee gangen met hapjes, eerst hartig en sluiten af met zoet, heerlijk!

Leeds Castle

Vandaag stond eigenlijk een bezoek aan Highclere Castle gepland, het kasteel bekend van de serie Downtown Abbey. Het kasteel wordt vaak gebruikt als decor voor films en series en daarom is deze excursie altijd onder voorbehoud. Helaas was dit vandaag ook het geval en was het niet mogelijk om het kasteel te bezichtigen. Maar onze chauffeur heeft een goed alternatief geregeld en gaan we vandaag naar Leeds Castle. Dit kasteel ligt in Leeds in het graafschap Kent. Het is een waterburcht met erom heen een 200 hectare groot park. We bekijken het kasteel van binnen en slenteren door de mooie tuinen. Er wordt een vogelshow gegeven en er zijn speeltuinen voor de kinderen. Na een bezoek aan Leeds Castle rijden we in een uurtje naar Folkstone waar ons hotel ligt.Het hotel ligt vlak bij de zee. We benutten de laatste avond goed door voor het avondeten een wandeling te maken op het strand en daarna heerlijk een spontaan een drankje te drinken met een groot gedeelte van de groep.Inmiddels zijn we een weekje thuis van de busreis Londen, Cotwolds en Warwickshire.
We hebben 200% genoten! Dit was onze eerste georganiseerde busreis en het zal niet onze laatste zijn. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je wordt compleet ontzorgt. Het enigste wat je hoeft te doen is te gaan zitten en genieten. Tijdens de reis wordt je voorzien van alle nodige reisinformatie. Onze chauffeur heeft veel uitgelegd over het land met al zijn gewoontes. We zijn als groep extra verwend omdat onze chauffeur Nas veel extra’s organiseerde. Tevens regelt hij de toegangskaartjes zodat je niet zelf in de rij hoeft te gaan staan. Bovendien weet hij de weg en ook precies de juiste plekjes voor een mooie foto.

We hebben gezellige mensen ontmoet, en nee….niet alleen maar senioren. De reis is geschikt voor reizigers van alle leeftijden die ontzorgt willen worden.

Voor ons is een busreis zeker voor herhaling vatbaar. Wij raden het iedereen aan!

OAD bedankt!😃

Monique en Monique, VakantieXperts Eindhoven

Meer lezen over Groot Britannië of over de diverse reizen van Oad: Wandelen in Noord- Engeland of Groot Britannië

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief