Groot Brittannië

Groot Brittannië is een heerlijk vakantieland vol contrasten!  Met Groot Brittannië worden de landen Engeland, Schotland en Wales bedoelt. Hier begint je vakantie natuurlijk met een echt Engels ontbijt in een gezellig B&B. Of je nou voor één bestemming of juist voor een rondreis kiest, overal vind je prachtige landschappen, steden en bezienswaardigheden.

Groot Brittannië staat bekent als een regenachtig land, maar dat valt reuze mee! In het Schotland en Wales is het aanzienlijk natter dan in Nederland maar in het zuiden van Engeland komen de neerslaghoeveelheden overeen met de Franse Riviera. In het ‘tropische’ Cornwall groeien zelfs palmbomen! Over het algemeen zijn de zomers in Groot Brittannië zonnig met temperaturen rond de 22 graden.

Met de boot kunt u van Nederland of Frankrijk naar de kust van Engeland of Schotland varen, vanwaar je reis kan beginnen. Wanneer je de boot vanuit Frankrijk neemt, maak je gelijk kennis met de White Cliffs of Dover in het zuiden van Engeland. Dit zijn prachtige witte kliffen die de Engelse kust tekenen.

Natuur

In het noorden vind je de prachtige Hooglanden van Schotland. Hier heb je vaak wel te maken met grote wolkenluchten die over de heuvels razen, maar dit maakt het landschap eigenlijk nog mooier. De Ben Nevis, het eiland Skye en (het Monster van) Loch Ness zijn plekken waar u echt geweest moet zijn! De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een bruisende stad met prachtige gebouwen, gezellige pubs, leuke winkels en uitstekende musea.

Bij een vakantie in het binnenland van Engeland moet u denken aan glooiende heuvels en statige landhuizen met prachtige tuinen. In het noorden vind je het Lake District waar adembenemende meren tussen de Engelse heuvels liggen. In het zuiden liggen bekende badplaatsen waarvan Hastings en Brighton waarschijnlijk de bekendste zijn. Ook kun je een bezoek brengen aan Londen met prachtige bezienswaardigheden zoals de Big Ben of Piccadilly Circus.

Wales is de ideale bestemming voor een actieve- of natuurvakantie. Het Snowdonia Nationaal Park in het noorden van Wales is een schitterend gebied voor wandelaars. De Cambrian Mountains zijn wat minder bekent maar erg geschikt voor fietsers door het uitgebreide fietsnetwerk door bossen, langs rivieren en kliffen. De hoofdstad van Wales, Cardiff, is een leuke stad met goede restaurants, mooie kastelen en leuke winkels.

Onder de indruk? Bekijk hier al onze reizen naar Groot Brittannië>

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief