Tips voor een meerdaagse reis naar Parijs

Heb jij een vakantie naar Parijs in het vooruitzicht maar geen idee wat je wel of niet wilt doen? Ik geef je tips! Parijs heeft enorm veel te bieden en ik ben er al een aantal keren geweest. Toen ik net 12 jaar was ben ik voor het eerst één week in Parijs geweest, het was prachtig. Daarna ben ik nog een weekend met mijn vriendinnen geweest. En als kers op de taart heb ik er drie maanden gewerkt en dit is een van de redenen dat ik Parijs ken als mijn eigen broekzak.

Kun je Parijs wel zien in één paar dagen tijd?

Ja dat kan! Met een comfortabele touringcar, van bijvoorbeeld OAD, die jou heen en weer rijdt is het zeker goed te doen. In de ochtend kom je aan in Parijs en kan het avontuur beginnen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je goede schoenen aan hebt of meeneemt. Daarnaast is het handig om vooraf te kijken wat de weersvoorspellingen zijn in Parijs en je kleding hier op af te stemmen. Wanneer je veel wilt zien worden het lange dagen.

De toeristenbus in Parijs

Om zoveel mogelijk bezienswaardigheden in een dag te zien is de toeristenbus perfect! Deze bus, de Parijs City Tours, stopt bij alle hoogtepunten van Parijs en je kunt in en uit stappen waar en wanneer je maar wilt. Een voordeel hiervan is dat je op eigen tempo de bezienswaardigheden kunt bekijken en in de bus kunt blijven zitten als je dat wilt. Daarnaast kom je langs alle hotspots die Parijs biedt en je ziet alle straten in één keer. De bus is natuurlijk wel iets langzamer dan de metro. Maar wanneer je deze dag een kaart voor de metro koopt, zie je natuurlijk een stuk minder van deze mooie stad.

De Eiffeltoren mag natuurlijk niet worden gemist tijdens een bezoek aan Parijs. Alleen adviseer ik wel om het bij bekijken te houden. Wanneer je de Eiffeltoren ook graag wilt beklimmen ben je erg veel tijd kwijt. Op de meeste dagen staan er lange rijen om hét symbool van Parijs te bezoeken. Maar als je maar een paar dagen de tijd hebt, wil je denk ik de tijd wel beter besteden dan in de rij staan. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het Louvre. Maar wanneer je deze wel echt graag wilt bezoeken, doe dit dan meteen vroeg in de ochtend. De rijen zijn op dat moment nog niet zo lang.

De avond in Parijs

In de avonduren  is het natuurlijk tijd om lekker te dineren en door de straten van Parijs te lopen. De wijk Quartier Latin is een hele mooie en leuke wijk om wat te eten en te drinken. Het is een wijk met veel restaurantjes waar je gezellig en voor een goede prijs kunt eten. Wil je na het eten nog graag ergens wat drinken? Er zijn cocktailbarretjes genoeg!

Je bent waarschijnlijk moe na een paar dagen slenteren door Parijs. Dat is natuurlijk ook niet gek. Heb je nog een extra dag? En wil je een keer iets anders? Dompel jezelf dan in de magische wereld van Disneyland Paris!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief