Frankrijk heeft alles voor de vakantie vierende mens

Vele Nederlanders hebben vroeger ‘zomer na zomer’ door Frankrijk gereisd met de caravan of tent. Met de ‘hoogtepunten van Frankrijk’ komen alle aspecten van vroegere vakanties weer tot leven. Het is voor vele gasten een feest der herkenning, vooral omdat ze nu in hotels verblijven en zelf niets meer uit hoeven te zoeken; het team voorin de bus regelt alles voor u.

Iedere streek in Frankrijk is toeristisch ontwikkeld, overal zijn heerlijke ontdekkingstochten door de geschiedenis mogelijk, in iedere stad kun je uren op zonovergoten terrassen genieten van de Bourgondische levensstijl. Frankrijk heeft alles wat de vakantie vierende mens verlangt.

Of het nou gaat over de geschiedenis van de Katharen in Carcassonne, de prachtige vergezichten tijdens een tocht door de Gorges in de Ardeche, een bezoek aan de kastelen van de Loire met het feestelijke leven van Koning Frans de Eerste of een bezoek aan het bruisende Parijs, in Frankrijk vindt u deze punten en nog heel veel meer terug. Verrassing na verrassing staat u te wachten.

Wat zien we onderweg in Frankrijk?

We bezoeken vele bezienswaardigheden die te vinden zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO zoals de stad Avignon met de halve brug en het Pausenpaleis, de ridderstad Carcassonne met de verhalen over de Katharen, kasteel Chambord met de beroemde trap van Leonardo da Vinci, het prachtige theater in Orange en het imposante Pont du Gard.

Daarnaast zullen we een bezoek brengen aan Oradour sur Glane, waar zich op 10 juni 1944 een groot oorlogsdrama heeft afgespeeld. We wandelen door de plaats waar een Duitse SS-eenheid een bloedbad heeft aangericht en waar de ruïnes van de plaats Oradour nog steeds overeind staan. We dalen hierbij even af in een zeer donkere geschiedenis, die zeker niet mag ontbreken op deze reis.

Een heel andere geschiedenis vinden we in Beaune, waar een zeer gelukkig huwelijk tussen Nicolas Rolin en zijn derde vrouw Guigone de Salins resulteerde in een prachtig ziekenhuis voor de armen. Dit is nog helemaal bewaard gebleven, waardoor we de sferen van de middeleeuwen bijna kunnen voelen. Als we buiten komen staan we op een echte Franse markt en belanden we weer in het heden.

Iedere dag zullen we grote bezienswaardigheden zien en genieten van de Franse sferen. De fotostops die we onderweg maken zullen de reis compleet maken. Geniet van een heerlijke reis vol nostalgie, verhalen, zon en lekker eten en drinken.

We zullen in diverse accommodaties verblijven. Wat te denken van ons hotel in Rocamadour, dat naast het kasteel op de bovenste laag van deze bedevaartsplaats ligt. We eten hier ’s avonds ‘onder de bomen’, wat voor ons iedere keer weer een hoogtepunt van de reis is.

Tips

Orange met het prachtige Romeinse theater. Beklim hier de tribunes en heb een groots uitzicht op het theater.

De Ardeche met prachtige vergezichten, een blik op de Pont d’Arc en een bezoek aan Vallon Pont d’Arc. Hier proeven we letterlijk de sferen van de Ardeche en zullen we in juni de bloeiende  lavendelvelden zien.

In Rocamadour heeft u een vrije dag, maar nodig ik u van harte uit om in de ochtend de stad samen te verkennen. Met de liften gaan we naar beneden en bezoeken we de prachtige kerken op het middelste plateau. We eindigen met koffie, waarna iedereen vrij is om de dag verder in te delen. De tip die ik u meegeef is het treintje in de avond. Als het donker wordt rijden we met dit treintje de prachtige route naar beneden, zodat u een prachtig uitzicht op het verlichte Rocamadour heeft.

Tours is bij vele Nederlanders een onbekende stad. We kennen het omdat we er vaak aan voorbij rijden op weg naar bijvoorbeeld de Dordogne. Tijdens deze reis maken we kennis met deze verrassende stad. Ons hotel ligt op ca. 20 minuten lopen van de heerlijke terrassen en prachtige pleinen. Een aanrader voor iedereen. Voor mijzelf behoort het bezoek aan de Basilique van Sint Maarten in Tours tot een van de hoogtepunten van deze reis. Hier worden we rondgeleid door een van de kloosterlingen die hier nog in ‘vol ornaat’ rondlopen.

Grande finale

De grande finale van deze reis beleven we in Parijs. Samen met een gids rijden we in onze eigen bus door de stad. We zullen vele hoogtepunten van de stad tijdens deze tour zien. Rond het middaguur stoppen we op het Place de la Concorde, vanwaar u gemakkelijk zelf op ontdekkingstocht kunt gaan in Parijs.

Ik heb nog lang niet alles verteld en we zien nog veel meer tijdens deze reis. Gaat u met mij mee? Bekijk hier de reis voor meer informatie en om te boeken.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief