7 prachtige kastelen in de Loirevallei, Frankrijk!

De Loire is een favoriete vakantiebestemming van vele mensen. De Loire streek staat bekend om haar prachtige omgeving, oude gezellige stadjes en haar vele indrukwekkende kastelen. In deze blog lichten wij zeven schitterende kastelen uit!

Kasteel van Cheverny

Dit kasteel is geheel in de klassieke Franse stijl gebouwd en heeft nog steeds hetzelfde interieur als toen het in de 17e gebouwd werd, een uniek gezicht dus! Niet alleen het kasteel is het bezoeken waard, want rondom het kasteel is namelijk nog veel meer te beleven. Zo is er een kennel met meer dan 50 Franse jachthonden, een trofeeënzaal met meer dan 2000 hertengeweien en een tentoonstelling rondom de avonturen van Kuifje op Kasteel Molensloot. Daarnaast zijn er verschillende prachtige tuinen; de Siermoestuin, de Leerlingentuin, de Tulpentuin en het Laurierdoolhof. Dit allemaal samen maakt dit kasteel perfect voor een dagje uit!

Kasteel van Blois

Het koninklijke kasteel van Blois maakt de overgang tussen de Middeleeuwen en Renaissance heel goed duidelijk.  De stijlen Gotiek, Renaissance en Klassiek komen allemaal terug in de vier gebouwen, erg bijzonder om te zien! Je kunt er onder andere prachtige zalen verkennen, het museum voor Schone Kunsten bezoeken en genieten van een geluid- lichtspektakel dat de geschiedenis van het kasteel verteld.

Chateau Chenonceau

Dit kasteel is uniek vanwege haar aparte architectuur en wonderschone tuinen. Het wordt ook wel de ‘Chateau des Dames’ genoemd vanwege de continue betrokkenheid van verschillende vrouwen. Chateau Chenonceau neemt je mee door de tijd, langs haar indrukwekkende geschiedenis. In sommige kamers lijkt het wel of de tijd heeft stilgestaan, zo echt voelt het aan. De tuinen van het kasteel zijn tot in de puntjes verzorgd en in combinatie met de zachte achtergrondmuziek in de avond zorgt dit voor een magische wandeling.

Chateau de Amboise

Chateau de Amboise is een kasteel dat tegen een rots aan gebouwd en ligt direct aan de oever. Het in renaissance stijl gebouwde kasteel was erg geliefd bij de Franse koningen. Tegenwoordig kan je de koninklijke appartementen bezoeken, deze zijn nog steeds ingericht met meubels uit de 15de tot 18de eeuw! Vergeet niet om de tuin te bezoeken, want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Loirevallei.

Kasteel van Sully-sur-Loire

Tijdens een bezoek aan het Kasteel van Sully-sur-Loire word je mee terug genomen naar de Middeleeuwen. Je leert alles over de hertog van Sully tijdens een bezoek aan dit kasteel, de aankleding en de inrichting zorgen ervoor dat je de bewogen geschiedenis echt beleefd. Daarnaast worden er vanaf februari tot en met december rondleidingen gegeven, activiteiten georganiseerd en zijn er indrukwekkende tentoonstellingen te bezichtigen.

 

Chateau de Saumur

In de Middeleeuwese stad Saumur bevindt zich het gelijknamige kasteel Saumer. In het kasteel is een museum voor Decoratieve Kunsten te vinden en een paardenmuseum! Het imposante kasteel met haar vier torens zorgt er echt voor alsof je in een sprookje beland.

Kasteel van Chinon

Het kasteel van Chinon ligt op het hoogste punt van het dorp Chinon. Vanaf de klokkentoren heb je een schitterend uitzicht over het hele dorp én de Vienne rivier. Jeanne d’Arc heeft zelfs in dit kasteel een paar maanden geleefd. Je vindt hier daarom allemaal gebruiksvoorwaarden vanuit haar tijd.

Al deze indrukwekkende kastelen bezoek je tijdens onze busreis ‘Kastelen in de Loirevallei’! Klik hier voor meer informatie.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief