Finland, het land van duizend meren

Finland staat bekend als het land van duizend meren. Aan de oevers van deze meren leven prachtige vogels. Maar u loopt ook de kans om een beer te spotten! Finland is ook erg geschikt voor een wintersport vakantie. U kunt hier erg mooi skiën en langlaufen, maar vergeet ook zeker uw sneeuwschoenen niet voor een wandeling in de sneeuw!

Voor de west kust liggen duizenden eilandjes die te ontdekken zijn per boot. In het oosten, aan de Zweedse grens, liggen de grote bossen waar Finland om bekend staat. Hier vind je dieren zoals wolven en beren. Het grootste attractiepark van Finland ligt in Alaharma, en bied gegarandeerd een leuke dag voor het hele gezin.

Helemaal in het noorden van Finland vind je het bijzondere plaatsje Rovaniemi, hier woont namelijk de Kerstman. Het park en het huis van de Kerstman zijn het hele jaar door geopend voor bezoekers. Zeker voor een vakantie met kinderen is dit een echte aanrader!

Helsinki

In het zuiden van het land ligt de hoofdstad Helsinki, een van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Hier vind je bijvoorbeeld het senaatplein, de Lutherse Domkerk, en de Oespenski Kathedraal. Hou je van architectuur dan is Helsinki zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast moderne architectuur vind je ook wijken met prachtige jugendstil gebouwen. De Finse hoofdstad is de plek om te winkelen of lekker uit eten te gaan. Vooral voor heerlijke visgerecht is Helsinki de plek.

Cultuur

Finland is het land om te gaan vissen, wandelen of voor een wintersportvakantie. Wat u zeker niet mag missen zijn de Sami. Dit is een voor oorsprong nomadisch volk wat is het noorden van Finland woont. In het hoge noorden wonen de Sami, een van oorsprong nomadisch volk dat in het noorden van Scandinavië woont en van rendierkudden leeft.

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief