Fantastische tuinen en kastelen in Kent, Engeland

Graafschap Kent gelegen in zuidoost Engeland met als hoofdstad Maidstone is rijk aan diverse kastelen en heel veel verschillende tuinen. We bezoeken hier een drietal kastelen met bijbehorende tuinen. En niet te vergeten twee prachtige steden als Canterbury en Rochester met hun schitterende kathedralen.

Dag 1 naar Graafschap Kent

We worden ‘s morgens naar Moerdijk gebracht waar we ontvangen worden met een kopje koffie of thee. Ondertussen wordt onze koffer in de betreffende bus wordt gezet voorzien van een prachtig Oad-label. Via België rijden we naar Duinkerken. Na een strenge controle mogen we aan boord van de DFDS en kunnen we 2 uur genieten van een prachtige bootreis. Het hoogtepunt is de aankomst in Dover met zicht op de witte kliffen van Dover. Vergeet niet je klokje een uur terug te zetten naar de Engelse tijd!
Na ontscheping is het nog een ruim uur rijden naar ons hotel voor de komende 4 nachten, Hotel Inn on the Lake in Gravesend. De kamers zijn allemaal geregeld en we worden verwacht om 19:00 uur voor het diner. Het diner is een 3-gangen keuzemenu. We moeten wel voor de hele periode direct aangeven welke keuze we willen. Om het ze wat makkelijker te maken hebben we een vaste tafel voor alle dagen.

Dag 2 Canterbury en Sissinghurst Castle

Na het uitgebreide ontbijt met voldoende keuze voor een Engels of Intercontinentaal ontbijt stappen we in de bus. De afspraak is dat we elke dag 3 plaatsen rouleren zodat iedereen de kans krijgt om voorin plaats te nemen. We gaan op pad en als eerste bezoeken we de kathedraal van Canterbury, Engelands meest beroemde kathedraal welke ook staat op de werelderfgoedlijst.

Na voldoende tijd om ook Canterbury zelf te bekijken gaan we door naar Sissinghurst Castle de meest bekende tuinen ter wereld, aangelegd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Al ben je geen tuinliefhebber dan nog zal je dit prachtig vinden. Als je alle trappen in de torenkamer omhoog gaat heb je een prachtig uitzicht en kun je heel goed de verschillende tuinen zien. Na voldoende tijd rijden we eind van de middag weer terug naar ons hotel en maken gebruik van het diner waar wel wat consternatie ontstaat: wat hebben we ook alweer  gekozen.

Dag 3 Hever Castle en Windsor Castle

Vandaag is een belangrijke dag want we gaan 2 prachtige kastelen bezoeken namelijk Hever Castle en Windsor Castle. We beginnen met Hever Castle een kasteel in Hever gelegen in het district Sevenoaks, het was de zetel van de familie van Anna Boleyn de 2de vrouw van de koning van Engeland Hendrik VIII ten tijde van 1533-1536. Het kasteel is helemaal in tact gebleven en er is goed te zien hoe men in die tijd geleefd heeft. Na de bezichtiging van het kasteel zijn de tuinen aan de beurt. Prachtige tuinen een beetje Italiaanse stijl en Renaissance stijl en voor een hapje of drankje kan men ook overal terecht. Sla vooral de leuke winkeltjes niet over met allerlei snuisterijen en leuke hebbedingetjes.

Na voldoende tijd moeten we weer door. Ditmaal naar het buitenhuis van de Engelse Koningin Elisabeth Windsor Castle gelegen in het plaatsje Windsor. Windsor Castle is een enorm groot kasteel waar de koningin zeer regelmatig vertoefd daarom is de toegang tot het kasteel aan zeer strenge regels verbonden en wordt alles heel streng gecontroleerd. We mogen een heel groot deel van het kasteel zien echter lang niet alles fotograferen wat ik erg jammer vond. Er staan zelf wachters bij de uitgang die om de zoveel tijd een wisseling van de wacht doen. Een tip die we mee hebben gekregen is als eerste de St Georges Chapel te bezoeken, hier ligt koning Hendrik VIII met zijn 3de vrouw Jane Seymour begraven (de enige vrouw die hem een zoon heeft geschonken).

Dag 4 Leeds Castle en Rochester

Na het ontbijt weer op weg ditmaal het laatste kasteel met zijn tuinen en als afsluiting Rochester een leuke plaats met veel antiek en curiosa winkeltjes en 2de hands boekwinkeltjes om lekker te struinen. Leeds Castle gelegen in het dorpje Leeds niet te verwarren met de stad Leeds die 300km verderop ligt. Dit kasteel Castle wordt ook wel het mooiste kasteel ter wereld genoemd mede vanwege zijn ligging in het water omheind door 2 vierkante kilometer parken en tuinen. De beroemdste eigenaar van het kasteel was Hendrik VIII, tegenwoordig is het kasteel in handen van de Leeds Castle foundation en is het een museum welke veel bezoekers trekt. Aansluitend hebben we voldoende tijd om Rochester te ontdekken en keren we op tijd terug naar ons hotel.

Dag 5 Vandaag de laatste dag

We gaan vroeg op pad en rijden vanuit Kent weer naar Dover om op tijd in te checken voor de ferry. Vergeet niet je klokje een uur vooruit te zetten bij aankomst in Duinkerken! Na alle files rondom Antwerpen op vrijdagmiddag komen we eind van de middag weer aan in Moerdijk, hier wacht ons een lekker afscheidsdiner! Helaas komt aan alles een eind en voor je het weet zijn we weer op weg naar huis.

Waarom een Oad busreis

  • -Ruime zitplaatsen
  • -Veel zicht door de grote ramen
  • -Alles wordt voor je geregeld
  • -Leuk programma
  • -Goed systeem dat er gerouleerd wordt zodat iedereen een keer voorin zit

Wil je meer informatie over deze reis naar Kent? Kijk dan hier.

Ida van der Worp
Reisadviseur D-Reizen Den-Bosch Arena

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wilt u altijd op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief